Impozantan uspeh Viktorisa


03. oktobar 2014. SPORT – Posle niza veoma uspesnih nastupa i odlicnih plasmana u prolecnom delu sezone na karate turnirima, clanovi KK “Viktoris Sd” otpoceli su jesenju takmicarsku sezonu u Nisu 27. septembra na I kvalifikacionom turniru u organizaciji JKA federacije na kome su pravo ucesca imali svi klubovi ciji su savezi clanovi Srpske Karate Konederacije.Takmicenje je odrzano u sportskoj hali “CAIR” na kome je ucesce uzelo 382 takmicara od poletaraca do veterana. Osvojeno je ukupno 16 medalja od devetnaest nastupa, od čega 6 zlatnih, 6 srebrnih i 4 bronzane, sto predstavlja impozantan uspeh za KK “Viktoris”, obzirom da je prvi put uzeo ucesce na turniru pod okriljem JKA federacije.

Najveci uspeh postigla je Sandra Capric sjajnim rezultatom osvojivsi zlato nastupom u obe kategorije (kate i borbe) u konkurenciji mladjih kadetkinja. Sandra je bila nenadmasna u katama sa najvecim brojem ocena, dok je u borbama dosao do izrazaja sav njen potencijal. Posle pobede nad takmicarkama iz KK Drina (Ljubovija) i KK Smederevac (Smederevo), Sandra je briljirala u finalu, pobedivsi predstavnicu KK Petoletka (Trstenik).
-Svakako da je zadovoljstvo veliko, ali ne i iznenadjenje, obzirom da je Sandra takmicarka koja vec duze vreme radi odlicno u kontinuitetu. (Trener KK Viktoris-Jovana Savic)

Pored Sandre Capric, zlatne medalje osvojili su: starije kadetkinje Nevena Jovanovic (kate), Snezana Jerinic i Sanja Filipovic (borbe), kao i stariji kadet Piric Predrag (borbe). Srebno odlicje pripalo je mladjim pionirima Rakic Ognjenu i Andjelini Jovanovic (kate), starijoj pionirki Soifji Bojinovic (borbe), isto odlicje pripalo je i starijim kadetima Aleksandri Simonovic (kate i borbe) i Piric Predragu (kate). Bronzane medalje osvojili su stariji pioniri Nemanja Gacic (kate), Nikola Stankovic i Aleksa Stojkovic (borbe), pored njih i starija kadetkinja Nevena Jovanovic (borbe). Kristina Mladenovic, Nikola Jovanovic i Aleksandra Stankovic, pored odlicnog nastupa, nisu uspeli da se domognu nekog od odlicja.

– Izuzetno sam zadovoljna rezultatom nasih takmicara, i ovo je prilika da im jos jednom cestitam. Sve sto smo se dogovorili, oni su na najbolji nacin ispunili. Posebno sam zadovoljna jer su svi takmicari pokazali motivisanost i veliku zelji da na tatamiju pruze maksimum u fer borbi, kako i dolikuje karatistima.- istakla je Jovana Savic, trener KK Viktoris.