I kolo II Smederevske lige pionira u streljaštvu (rezultati)


27. decembar 2014. SPORT – U četvrtak 25. decembra, na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo, održano je I kolo II Smederevske lige pionira u streljaštvu. Zbog velikog broja strelaca, učesnici lige podeljeni su na mlađe i starije pionire. U mlađe pionire spadaju učenici do šestog razreda, a stariji pioniri su učenici sedmog i osmog razreda.

Kod mlađih pionira najbolji je bio Dušan Bojić (OŠ „Sveti Sava“) sa 159 krugova, drugi je Nemanja Živojinović (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“) sa 158 krugova, a treći Nemanja Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) sa 155 kruga. Natalija Tasić (OŠ „Dr Jovan Cvijić“) sa novim ličnim rekordom od 178 krugova bila je najbolja mlađa pionirka, druga je bila Vera Petronijević sa 153 kruga (obe OŠ „Dr Jovan Cvijić“), a treća Sofija Đuzić (OŠ „Sveti Sava“). U grupi starijih piniora pobedio je aktuelni kadetski prvak Srbije Veljko Ilić (OŠ „Sveti Sava“) sa 172 kruga, drugi je bio Uroš Ćorović (OŠ „Dimitrije Davidović“) sa 168 krugova, a treći Miloš Nikolić (OŠ „Dositej Obradović“) sa 158 krugova.

Ekipno nema podele na mlađe i starije. Kod dečaka najbolju ekipu imala je OŠ „Dositej Obradović“ sa 462 kruga, drugi su bili strelci OŠ „J. J. Zmaj“ sa 434 kruga, a treće mesto pripalo je OŠ „Branislav Nušić“ sa 421 krugom. Četvrto i peto mesto zauzele su ekipe OŠ „Branko Radičević“ sa 334 kruga i OŠ „Sveti Sava“ sa 331 krugom. Kod devojčica prva je ekipa OŠ „Dr J. Cvijić“ sa 506 krugova, druga OŠ „D. Davidović“ sa 484 kruga, treća OŠ „Sveti Sava“ sa 337 krugova i četvrta OŠ „Branko radičević“ sa 291 krugom.

U ovom kolu nastupilo je 25 novih strelaca, polaznika ovogodišnje sezone škole streljaštva Streljačke družine „Smederevo“. U sledećem kolu nastupiće ih još više i biće formirane ekipe ostalih smederevskih osnovnih škola.

Drugo kolo Lige pionira održaće se sledeće godine, 15. januara.