Huligani u smederevskom zatvoru


25. maj 2011. HRONIKA – Huliganu Ivanu Bogdanovu potvrđen je pritvor do dva meseca, pošto je danas saslušan pred krivičnim vanpretresnim većem Prvog osnovnog suda u Beogradu. Njegov “kompanjon” Nikola Kličković od sinoć se nalazi u smederevskom Okružnom zatvoru.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Ivana Ramić je precizirala da je Bogdanov saslušan povodom pritvora, koji mu je juče određen na predlog tužilaštva zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo.

Ramić je napomenula da je protiv Bogdanova podignuta optužnica zbog krivičnog dela sprečavanja službenog lica u vršenju dužnosti sa nasilničkim ponašanjem i da će mu uskoro biti zakazan početak suđenja.

Bogdanov je u utorak popodne deportovan iz Italije i odmah po sletanju na aerodrom “Nikola Tesla” uhapšen i sproveden u Okružni zatvor u Beogradu.

Njegovi branioci Nemanja Govedarica i Saša Milovanović najavili su da će uložiti žalbu Apelacionom sud na odluku o određivanju pritvora, jer kako navode, ne stoje zakonski razlozi za to.

Govedarica je u izjavi Tanjugu ukazao da se događaj zbog kog se tereti Bogdanov desio pre više od pet godina, da je optužnica podignuta 2007. godine i da se protiv njega vodio redovan krivični postupak tokom kog se Bogdanov uredno odazivao svim pozivima suda.

Prethodno je, postupajući po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, krivično vanraspravno veće Osnovnog suda u Smederevu juče donelo odluku o određivanju pritvora prema Nikoli Kličkoviću, radi obezbeđenja izvršenja kazne zatvora izrečene presudom od 14. decembra. 2009. godine.

Takođe je izdata i naredba nadležnoj policijskoj upravi za raspisivanje poternice prema okrivljenom, uz zahtev za oduzimanje putne isprave.

Presudom tadašnjeg Opštinskog suda u Smederevu, od decembra 2009. godine, okrivljeni Nikola Kličković proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri meseca, zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Presuda nije postala pravosnažna pošto nije mogla da mu bude uručena jer nije bio dostupan na adresi koju je dao pravosudnimm organima.

Kličković je zajedno sa Bogdanovim deportovan juče iz Italije, gde su bili u pritvoru zbog izazivanja nereda na fudbalskoj utakmici reprezentacija te zemlje i Srbije u oktobru prošle godine.

Duel dve reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2012. prekinut je u sedmom minutu zbog divljanja srpskih navijača na stadionu “Luiđi Feraris” u Đenovi.

UEFA je zbog divljanja navijača kaznila Srbiju jednom utakmicom pred praznim tribinama, Fudbalski savez Srbije sa 120.000 eura, a meč u Đenovi registrovan je službenim rezultatom 3:0 za Italiju.