Hapšenje zbog krijumčarenja ljudi


23. februar 2015. HRONIKA – Izvor: Agencija Beta – U Smederevu je uhapšena jedna osoba iz okoline Preševa zbog sumnje da je pokušala da prokrijumčari 11 državljana Avganistana i jednog Iranca, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Osumnjičeni (34) se tereti da je automobilom sa ukradenim registarskim tablicama prevozio 12 stranih državljana bez ličnih dokumenata.

Njih su, u noći između subote i nedelje, policijski službenici zatekli u automobilu na parkingu benzinske stanice na autoputu kod Mihajlovca.

Osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje, a svi stranci koje je on prevolzio su izrazili nameru da zatraže azil i odvedeni su u Centar za azil u Krnjači.

MUP je naveo da je policija u drugoj akciji u petak ujutro na autoputu kod Smedereva zatekla 46 stranih državljana (20 državljana Somalije, 14 državljana Sirije, 10 državljana Pakistana i dva državljanina Avganistana).

– Oni su izjavili da su u Srbiju ušli iz Makedonije, van graničnog prelaza i da žele da zatraže azil, te su upućeni u Centar za azil u Banji Koviljači – piše u saopštenju.