Gradski odbor DHSS-a : Lokalni mediji bojkotuju naše javne skupove


10. decembar 2014. DRUŠTVO – Gradski odbor Demohrišćanske stranke Srbije (DHSS) iz Smedereva poslao je UNS-u pismo u kojem se žali na lokalne medije u ovom gradu – RTV Smederevo, radio Luks, sedmične listovi Naš glas i Naše novine, koji, kao su naveli u pismu, „dugo već bojkotuju javne skupove, saopštenja za javnost i konferencije za novinare“ DHSS-a. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani,

ulažemo na ovaj način oštru Žalbu na rad, ili nerad lokalnih medija u Smederevu i upozoravamo na poprilično veliko kršenje etike, objektivnog izveštavanja od interesa za javnost, nepoštovanja prava da javnost sazna istinu!

Lokalni mediji RTV Smederevo, radio Luks, sedmični listovi Naš glas i Naše novine, dugo već (duže od godinu dana) apsolutno bojkotuju naše javne skupove, naša saopštenja za javnost i naše konferencije za novinare. U pomenutom periodu smo pozivali gore navedene medije više puta i ni jednom se nisu odazvali da pročitaju saopštenje za javnost koje smo dostavili, prisustvuju našoj konferenciji za novinare, čak nisu prisustvovali ni našem Glavnom odboru koji je održan u Smederevu, a takođe su odbijali da izveste i o uspešnoj akciji koju je naša omladina preduzimala. Naglašavam da su uvek uredno, tj zvanično obaveštavani i pozivani sa naše strane i uvek je to bilo ranije (bar dva dana ranije). Pozivi (ili saopštenja) su im uručivani i mejlom (sa pečatom i potpisom) i ličnim odlaskom u njihove prostorije.

Naše obraćanje javnosti, odnosno naša želja da se obratimo javnosti putem pomenutih medija, nikada nije bila previše česta, odnosno smo svega 4 puta pokušali za period od godinu dana i to : poslednji put smo želeli da održimo konferenciju za novinare, pre toga smo održali sednicu Glavnog odbora u Smederevu , pre toga pokušali da izdamo saopšenje za javnost, i sproveli akciju na međunarodni dan mladih – sve je to bojkotovano ! Imamo slike i video zapise na kojima se vidi veliki broj građana koji dolazi na naše događaje, ali ti mediji o tome ne izveštavaju.

Napomenuo bih da ovi mediji redovno izveštavaju i poprilično vremena posvećuju drugim lokalnim odborima političkih stranaka (posebno onih koji su u vlasti).

Osnovano se plašimo da je u Smederevu nastupio, ili da nastupa medijski mrak za nas i naše delovanje, a to ničim nismo izazvali.

Zbog svega navedenog, ljubazno pozivamo Vaše cenjeno Udruženje da utvrdi činjenično stanje i pomogne u ostvarivanju naših legitimnih i legalnih prava!

Ukoliko ovo nisu Vaše ingerencije, molimo Vas da nas uputite na drugu adresu jer je nepravedno, a mislimo i nezakonito, i veoma teško da neosnovano budemo isključeni iz lokalnih medija.

S poštovanjem,

Predsednik Gradskog odbora Smederevo

Ivan Petrović