Gradska stambena agencija planira izgradnju jeftinih stanova


21. avgust 2014. DRUŠTVO – Izvor: eKapija – Gradska stambena agencija Smedereva (JP GSA) planira da u budućnosti pokrene izgradnju jeftinih ili neprofitnih stanova, najavio je novi direktor Agencije Jovan Đokić za lokalni list “Naše novine”.

– Ono na čemu ću insistirati je, da uz pomoć lokalne samouprave koja je do sada JP GSA pružala bezrezervnu podršku, uspemo da kod nadležnog ministarstva i međunarodnih fondova apliciramo za projekte jeftinih- neprofitnih stanova i dobijemo određeni novac za njihovu izgradnju – kazao je Đokić za list “Naše novine”.

On podseća u i da u Smederevu i dalje postoji izbeglički kamp sa licima koja nemaju rešeno stambeno pitanje, i podseća da je obaveza Republike da u što skorije vreme reši njihov status.

– Planiramo i da otpočnemo sa realizacijom projekta uređenja gradskih fasada, o čemu već postoji odluka Gradskog veća, kojom su ti poslovi povereni upravo Gradskoj stambenoj agenciji – kaže Đokić.

Đokić se, govoreći o planovima GSA, osvrnuo i na raniju ideju da ta Agencija gazduje gradskim poslovnim prostorom.

– Pokrenuli smo inicijativu da GSA upravlja gradskim poslovnim prostorom u korist grada, i u toku su konsultacije sa svim gradskim službama kako bi se i taj posao priveo kraju – objasnio je Đokić u intervjuu za “Naše novine”.