Gradonačelnica: Smederevo van opasnosti od poplava


16. maj 2014. DRUŠTVO – Komandant Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Smedereva dr Jasna Avramović istakla je da je Smederevo van opasnosti od poplava i da su sve gradske službe usmerene na sanaciju i sanitaciju, a višak humanitarne pomoći biće upućen stanovnicima ugroženih područja u Srbiji, kojima je ona neophodna, a u skladu sa uputstvima Republičkog štaba za vanredne situacije.

„Grad se dobro organizovao i zaštitili smo grad na vreme. Sve službe sada su angažovane na sanaciji i sanitaciji poplavljenog područja, od posledica bujičnih voda”, rekla je gradonačelnica i naglasila da ono što Smederevci sada mogu da urade, to je pomoć ugroženima širom Srbije.

„Uputili smo pomoć Paraćinu, koji je nama prethodno poslao dva šlepera džakova sa peskom, u trenutku kada je nama pretila opasnost od Dunava. Uputili smo pomoć i Smederevskoj Palanci, Svilajncu i Trsteniku. Slali smo i ljudstvo u Šabac. Imamo dovoljne količine humanitarne pomoći u magacinima Crvenog krsta, a višak ćemo uputiti svima kojima je potrebna”, poručila je gradonačelnica Smedereva i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, dr Jasna Avramović.

Izvor: smederevo.org.rs