Gradonačelnica primila predstavnike sindikata prosvetnih radnika


01. februar 2013. DRUŠTVO – Na zahtev predstavnika Gradskog sindikata prosvetnih radnika Smederevo i predstavnika sindikata „Nezavisnost“, danas je održan sastanak sa gradonačelnicom Grada Smederevo dr Jasnom Avramović i predsednikom Skupštine grada Smederevo Brančetom Stojanovićem na kojem je bilo reči o problemima zaposlenih u prosveti.

Naime, predstavnici sindikata obratili su se lokalnoj samoupravi zbog neisplaćenih naknada za prevoz radnika u prosveti koji koriste sopstveni prevoz. Reči je bilo i o neisplaćenim jubilarnim nagradama prosvetarima za prošlu 2012 godinu.

Prema rečima gradonačelnice dr Jasne Avramović, deo duga lokalne samouprave za prevoz prosvetnih radnika kao i deo duga za jubilarne nagrade biće odmah isplaćen.

Na sastanku je dogovoreno i to da će biti formirana komisija koja će utvrditi tačan broj korisnika sopstvenog prevoza među zaposlenima u prosveti, kako bi se ova naknada isplaćivala samo onima kojima je to zaista neophodno.

Gradoančelnica dr Jasna Avramović rekla je da će Grad Smederevo ispoštovati sve ono što spada u zakonske obaveze lokalne samouprave prema zaposlenima u prosveti.

Izvor: smederevo.org.rs