Građansko hapšenje pedofila


12. avgust 2013. HRONIKA – U Smederevu je juče došlo do građanskog hapšenja, kada je grupa ogorčenih ljudi opkolila Prvoslava M. (65) iz Smedereva, ne dozvoljavajući mu da pobegne, jer se sumnjičio za bludničenje nad devojčicom starom 12 godina.

– Osumnjičeni Prvoslav M. tereti se da je juče, u prepodnevnim satima, na improvizovanoj buvljoj pijaci u Šalinačkoj ulici, iskoristio naivnost dvanaestogodišnje devojčice i namamio je u obližnju napuštenu kuću. Kad je ona, zajedno sa njim, ušla u ovu kuću, on je počeo da je dodiruje svuda po telu, primoravajući je da i ona njega dodiruje – kažu u Policijskoj upravi Smederevo.

Pošto je od komšije čuo da je osumnjičeni odveo devojčicu, njen očuh otrčao je do napuštene kuće i iz nje izveo dete napolje.

Nakon toga, grupa ogorčenih građana koja se našla u blizini, opkolila je napasnika i pozvala policiju.

On je ubrzo uhapšen i sproveden u policijsku stanicu gde mu je, nakon davanja iskaza, određeno zadržavanje od 48 sati. Nakon isteka tog roka, osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu zbog nedozvoljenih polnih radnji, biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu koji će, nakon saslušanja, odlučivati o njegovom pritvaranju.

Izvor: telegraf.rs