Grad Smederevo dobio 37 hektara zemljišta Železare


01. novembar 2014. PRIVREDA – Izvor: eKapija – Grad Smederevo od petka (31. oktobra 2014. godine) ima pravo javne svojine nad neizgrađenim građevinskim zemljištem “Železare Smederevo”, jer je potpisan Sporazum o prenosu bez naknade zemljišta te fabrike u javnu svojinu Grada Smedereva, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Sporazum su potpisali ministar privrede Željko Sertić, gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i direktor “Železare Smederevo” Ivan Milošević.

Kako je navedeno u saopštenju, to zemljište ima ukupnu površinu 37 hektara, koje će, u skladu sa Planom detaljne regulacije, biti deo industrijske zone i industrijskog parka u Smederevu.

– Predmetno zemljište nalazi se u neposrednoj blizini parcele na kojoj se ubrzano gradi hala od oko 20.000 kvadratnih metara za finsku kompaniju PKC, što je veoma važno za dalji razvoj Industrijskog parka i Slobodne zone – piše u saopštenju.

Vlada Srbije je ovakvu odluku donela u cilju stvaranja ambijenta i prostora neophodnog za neometan razvoj privrednih delatnosti na teritoriji Grada Smedereva koji će nesumnjivo podići potencijale ovog grada, navedeno je u saopštenju.