GO SPS-a daje podršku Ivici Dačiću


22. januar 2014. DRUŠTVO – U saopštenju koje nam je dostavila Informativna služba Gradskog odbora SPS-a Smedereva stoji sledeće: “Povodom zvaničnog početka pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom, Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Smederevu upućuje snažnu podršku i čestitke našem premijeru i predsedniku SPS Ivici Dačiću.

Početak pregovora Srbije sa Evropskom unijom o pridruživanju istorijski je dan za Srbiju i u strateškom smislu pokazuje dalji put Srbije i vrednostima kojima teži.

Ova Vlada Republike Srbije, sa premijerom Ivicom Dačićem na čelu, uspela je za samo 18 meseci da uradi ono što nijedna vlada u prethodne dve decenije, kao ni sve zajedno, nisu uspele: da Srbiju dovede do samog praga zajednice evropskih naroda, gde teritorijalno, ali i na svaki drugi način pripada. Datum za početak pregovora o pridruživanju Evropskoj uniji nije dobijen, već je zaslužen.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Smederevu siguran je da će ova vlada, sa premijerom Ivicom Dačićem na čelu, uspeti da stvori sve preduslove da Srbija do 2018. godine bude spremna za članstvo, a da u formalnom smislu 2020. godine postanemo i punopravan član Evropske unije.”