„Gitara za sve“ – Bus turneja Kreativnog Kursa Gitare


Projekat „Gitara za sve“ – Bus turneja Kreativnog Kursa Gitare održaće se od 5. do 23. juna u 19 gradova Srbije (Beograd, Pančevo, Kovin, Smederevo, Majdanpek, Zaječar, Knjaževac, Niš, Kruševac, Jagodina, Kragujevac, Vrnjačka Banja, Kraljevo, Novi Pazar, Užice, Požega, Valjevo, Loznica i Šabac). U Smederevu će autobus Kreativnog Kursa Gitare biti postavljen na Gradskom trgu u sredu, 8. juna.

Program u autobusu, kao i na bini ispred, održava se u periodu od 14.00 do 21.00 sat. U tom periodu posetioci će imati priliku da besplatno posećuju koncerte, predavanja, radionice i časove gitare. Autobus je zapravo, velika pokretna učionica, biblioteka i bina za svakog ko želi nešto novo da nauči ili isproba na različitim gitarama. Cilj projekta je da svako, bez obzira na godine ili predznanje, ima mogućnost da se upozna sa kulturom najpopularnijeg instrumenta na svetu – Gitarom!

Ovaj kulturno – edukativan projekat pomogli su: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Porše Ada SEAT, Arriva, Erste Banka, American Corners Serbia, Turistička organizacija Herceg Novi i Lyra Style muzički instrumenti. Partneri projekta u Smederevu su Centar za kulturu Smederevo i Grad Smederevo.

Guitar Art Festival poziva sve mlade koji sviraju gitaru i imaju želju da sami ili sa svojim društvom nastupe u okviru njihovog gostovanja u našem gradu. Svi zainteresovani mogu da pošalju svoje prijave na: kurs@gaf.rs. Najbolje među njima predstaviće na sledećem Guitar Art Festivalu u Beogradu!

Sve dodatne informacije u vezi projekta i programa možete naći na sajtu www.gaf.rs, FB page: Kreativni Kurs Gitare, kao i putem telefona 011 2206248 ili mejla: kurs@gaf.rs.