Gimnazijalke treće na školskom takmičenju u streljaštvu


20. april 2018. SPORT – Na vazdušnom strelištu u Sportskoj hali Smederevo u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“ održano je Državno prvenstvo u streljaštvu. Pionirske kategorije su pucale 20, a omladinske 30 dijabola serijskom vazdušnom puškom.

Najbolji plasman od domaćih strelaca ostvarila je ekipa Gimnazije Smederevo osvajanjem trećeg mesta. Naše gimnazijalke Natalija Tasić i Katarina Milovanović, članice SD „Smederevo“ i Irena Stanković iz SK „Heroj Srba“, ukupno su imale 755 krugova (257 treća serija). Isto kao i drugoplasirana ekipa SPVŠ „Stevan Sinđelić“ iz Vranja, koja je imala bolju poslednju seriju (261 treća serija), pa joj je pripala vicešampionska titula. Pobedile su gimnazijalke Pirota, sa samo dva kruga više. Nataliji Tasić za dva kruga izmakla je i pojedinačna medalja, pa je sa 269 krugova bila četvrta. Medalje su osvojile Kristina Petrović iz Gimnazije Pirot sa 278 krugova, Anastasija Mudrinić iz SPVŠ „Stevan Sinđelić“ iz Vranja sa 278 krugova i Mila Petrović iz Ekonomske škole iz Pirota sa 271 krugom. Omladinke iz Pirota su članice SK „Milorad Mančić Lukanjac“, a Mudrinićeva je član SK „Vranje“. Takmičilo se 19 timova i 70 pojedinaca.
U takmičenju učenika srednjih škola najbolji plasman od naših strelaca ostvario je Veljko Ilić, učenik Tehničke škole. Sa 270 krugova bio je sedmi. Prva tri mesta pripala su Darku Spasiću iz Medicinske škole iz Zrenjanina sa 284 kruga, Aleksandru Matiću iz Tehničke škole „Mileta Nikolić“ i strelcu SK „Aranđelovac“ sa 281 krugom i Iliji Novoviću iz Medicinske škole iz Čačka sa 280 krugova. Sa 798 krugova ukupno pobednički pehar za najbolju ekipu je pripao Aranđelovčanima, drugo mesto pripalo je MŠ Pančevo sa 781 krugom (treća serija 259), jer su imali bolju poslednju seriju od TŠ „Mihajlo Pupin“ iz Inđije. Nadmetalo se 64 pojedinca i 18 ekipa.
Naš najbolje plasirani strelac u kategoriji pionira je Nemanja Živojinović, učenik OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Kao i Ilić, zauzeo je sedmo mesto, sa 180 krugova. I njemu su do medalje nedostajala dva kruga. Sa 182 kruga bronzanu medalju osvojio je član kosjerićkog kluba „Oko sokolovo“ Đorđe Savić, učenik OŠ „Mito Igumanović“. Srebrnu medalju osvojio je Vuk Šerbula iz OŠ „Sveti Sava“ iz Kikinde sa 183 kruga, a zlatnu David Milojević iz OŠ „Sveti Sava“ iz Gornjeg Milanovca sa 186 krugova. Najbolju ekipu pionira imao je Kosjerić. Tim OŠ „Mito Igumanović“ je pobedio sa 529 krugova. Dva kruga manje imala je OŠ „Ljudovit Štur“ iz Kisača, a treća OŠ „Sveti Sava“ iz Gornjeg Milanovca sa 522 kruga. Pojedinačno je bilo 70 pionira, a ekipno 20 timova.
Naše pionirke bile su daleko od postolja i pojedinačno i ekipno. U konkurenciji 59 pionirki, kao i lane, najbolji rezultat imala je Aleksandra Havran iz OŠ „Boško Pavkovljević Pinki“ iz Stare Pazove. Pobedila je sa 186 krugova. Anja Nikodinović iz OŠ „Sveti Sava“ iz Lipničkog Šora osvojila je srebrnu medalju sa 183 kruga. Bronzanu medalju osvojila je Anja Knežević iz OŠ „Lazar Savatić“ iz Zemuna sa 182 kruga. Imala je bolju poslednju seriju od Nataše Jezdović iz Kosjerića. Havran je član „Jedinstva“, a Knežević nastupa za „Novi Beograd Ušće“. U konkurenciji 16 ekipa pionirke Kosjerića osvojile su prvo mesto ekipno sa 521 krugom, druge su bile učenice OŠ „Lazar Savatić“ Iz Zemuna sa 499 krugova, a treće učenice OŠ „Boško Pavkovljević Pinki“ iz Stare Pazove sa 491 krugom.