Futsal: Smederevci gostuju Ekonomcu


11. februar 2013. SPORT – Utakmicom 10. kola Prve futsal lige kragujevački “studenti” nastavljaju trku za prvo mesto sa VIK Naisusom iz Niša

Zbog koraškaškog turnira u Sportskoj hali “Jezero”, umesto uobičajenog termina” Ekonomac će prvenstvenu utakmicu sa Smederevom odigrati večeras. To je revanš susret prvenstva, jer je u prvom kolu u Smederevu aktuelni prvak Srbije pobedio sa 3:0. Iako su se Smederevci u ovom prelaznom roku poajčali, domaćin je favorit u današnjem susretu.

Ekonomac je prvi deo završio na prvom mestu, sa 24 boda, ili tri više od prvog pratioca VIK Naisusa iz Niša. Smederevo je iz devet susreta osvojilo samo sedam bodova i bori za opstanak u prvoligaškom društvu. Pokušaće da prikaže što bolju igru na parketu Sportske hale “Jezero”, pa se može očekivati zanimljiva igra za ljubitelje malog fudbala.

U ekipu Ekonomca se već uspešno uklopio novajlija Borko Surudžić, koji je u ovom prelaznom roku došao iz lazarevačke Kolubare i donekle pojačao napad zbog odlaska Brazilaca. U pauzi, koja je trajala desetak dana, popularni kragujevački “studenti” odigrali su dve trening utakmice sa prvakom Slovenije Litijom (4:2 i 5:5) u kojima je trener Božović mogao da proveri snagu svoje ekipe sa jačim protivnikom i učesnikom u Ligi šampiona Evrope. Ovi susreti i bez reprezentativnog golmana Miodraga Aksentijevića, koji je zbog povrede prsta ustupio mesto mladom Đorđu Jovanoviću, pokazali su da aktuelni državni prvak spremno dočekuje drugi deo prvenstva i sigurno korača prema novoj tituli.

Susret 10. kola Prve futsal lige Srbije Ekonomac – Smederevo odigraće se u Sportskoj hali “Jezero” sa početkom u 21 čas. Proteklog vikenda odigrane su dve utakmice: VIK Naisus – Koperninkus 2:0 i Bečej – Kolubara 2:3. Danas će se odigrati i susret Vranje – Tango Liman, a 17. februara Marbo Intermeco – Pirot.

Izvor: sumadijapress.co.rs