Futsal: Nova Pazova – Smederevo


06. mart 2013. SPORT – Ekonomac je u ovu godinu ušao sa ciljem da pokuša da osvoji duplu krunu. U prvenstvu sve ide po planu i u prvom delu aktuelni šampion suvereno vlada na parketima u Srbiji. Od 12 susreta 11 je rešio u svoju korist i vodi na tabeli sa 33 boda ili šest više od prvog pratioca VIK Naisusa iz Niša.

Kragujevački „studenti“ danas startuju i u takmičenju za Kup i pokušaće da u Kragujevac donesu trofej, koji do sada nisu imali u svojim vitrinama. Dva puta su bili na domaku cilja, ali je Marbo intermeco i prošle godine u finalu trijumfovao. Sada je Ekonomac u boljoj formi i u ovoj sezoni dva puta je slavio u susretima sa popularnim beogradskim „kafedžijama“.

Ako je po onoj izreci „treća sreća“ Ekonomac bi u ovoj godini mogao da dođe do toliko željene duple krune. Na tom putu danas treba da eliminiše čačanskog drugoligaša Fontanu, koja se sa Novim Pazarom bori za ulazak u Prvu futsal ligu.

Aktuelni šampion u futsalu Ekonomac, ima za protivnika veoma efikasnu ekipu iz Čačka, koja je u 14 susreta Druge futsal lige „Zapad“ zbaležila 10 pobeda i četiri poraza, a postigla je 84 pogotka. To dobro znaju i u Ekonomcu, jer u ligi sa Čačanima takmiči se drugi tim ovog kluba, sa mladim igračima. Zbog toga se i ovom susretu daje veliki značaj, kao i svakom susretu u prvenstvu, i najavljuje da će Ekonomac nastupiti sa trenutno najjačim sastavom. U Čačak će putovati sa šestpricom reprezentativaca, a nedostajaće samo prvi golman Miodrag Aksentijević, koji se još oporavlja od povrede.

U današnjem susretu za Kup u futsalu Ekonomac je favorit, ali to treba i na parketu da potvrdi. Domaćin Fontana imaće veliki motiv da iznenadi šampiona uz podršku svojih navijača.

Duel između Ekonomca i Fontane, odigraće se u Sportskoj hali „Mladost“, u prigradskom naselju Čačka, Atenici, sa početkom u 19,30.

Danas će se odigrati još pet susreta: TMF (Beograd) – Vranje, Pirot – Tango Liman, Nova Pazova – Smederevo, Leteći Holanđanin – Marbo Intermeco i Kolubara – Konjarnik. Dva susreta odigraće se naredne srede, 13. marta: VIK Naisus – Niš 92 i Kopernikus – SAS.

Izvor: sumadijapress.co.rs