Fudbal: Motiv ruši “oklop” (19.00)


25. novembar 2012. SPORT – Popodnevni termin rezervisan je za utakmicu u kojoj će šampion Srbije i vodeći tim na tabeli domaćeg prvenstva na domaćem terenu pokušati da overi “već dobijenu” utakmicu protiv poslednjeplasiranog tima na tabeli.

Nakon izazova u Ligi Evrope, beogradski Partizan u 14. kolu Jelen Super Lige dočekuje ekipu Smedereva, ekipu koja se nalazi u nezavidnoj poziciji u prvenstvu.

Sa tek osam osvojenih bodova, “Oklopnici” se nalaze na začelju tabele, bez preterano velikih nadanja ulaze u duel sa aktuelnim šampionom.

“Obzirom na položaj na tabeli, Partizan je apsolutni favorit.”

“Nama ipak ne nedostaje želje, potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo, želimo da ostavimo dobar utisak i pokušamo da izbegnemo poraz.”, rekao je trener Smedereva Miloš Velebit.

Kada je u pitanju domaći tim, glavno pitanje je motivacija.

Pomoćni trener Partizana Zvonko Varga ističe da je najveći posao motivisati igrače da u “već dobijenoj” utakmici pruže maksimum i overe pobedu.

“Ništa novo neću reći ako kažem da su utakmice koje su i kod navijača i kod igrača upisane unapred kao dobijene najteže za igranje.”

“Ključna reč je motivacija. Motivisati igrače da u utakmicu uđu kao da je neka evropska i da što pre postignu gol kako bi se upisala pobeda i zadržala razlika od pet bodova nad Zvezdom” rekao je Varga.

Inače, utakmica u Humskoj počinje u 19 sati.

Izvor: Sportske.net