Fudbal: Mihajlovčani na turniru u Gruži


01. avgust 2012. SPORT – Tradicionalni turnir, koji je prethodnih godina organizovan povodom Dana rudara, 6. avgusta, ove godine posvećen je 65. godišnjici fudbala u Gruži i počinje danas susretom kragujevačke Šumadije 1903 i kluba Mihajlovac, iz istoimenog sela kod Smedereva.

Na turniru učestvuju šest ekipa, među kojima su i dva srpskoligaša. To su Mihajlovac i Partizan iz Bumbarevog Brda. Pored domaćina i oragnizatora turnira Gruže, člana Zone „Dunav“, na turniru će učestvovati još tri zonaša – Šumadija 1903, prošlogodišnji pobednik, zatim Sloboda iz Donjih Grbica i Šumadinac iz Natalinaca.

U prvom susretu, na otvaranju turnira, danas se sataju novi srpskoligaš Mihajlovac i Šumadija 1903. Sutra je na programu susret između Slobode iz Zone „Morava“ i Šumadinca iz „Dunava“. Domaćin turnira Gruža, 2. avgusta sastaće se sa srpskoligašem iz Bumbarevog Brda. Svi ovi susreti na igralištu „Čair“ u Gruži počinju u 18 časova.

U petak i subotu odigraće se susreti polufinala, a u nedelju 5. avgusta fudbalski turnir „Gruža 2012“ završava se finalnom utakmicom i podelom nagrada. Pored pehara, za tri prvoplasirane ekipe, organizatori turnira obezbedcili su nagrade i za najboljeg igrača, golmana i prvog strelca.

Izvor: sumadijapress.co.rs