Formirana radna grupa za prodaju Železare


14. maj 2014. PRIVREDA – Izvor: Agencija Tanjug – Vlada Srbije obrazovala je radnu grupe za vođenje razgovora sa potencijalnim strateškim partnerima za “Železaru Smederevo”.

Radna grupa je obavezana da do 25. maja obavesti vladu o obavljenim razgovorima.

Zadatak Radne grupe je da obavi potrebne razgovore sa svim potencijalnim strateškim partnerima za ulaganje u “Železaru Smederevo” i da informaciju o obavljenim razgovorima dostavi vladi u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, objavljeno je u najnovijem broju “Službenog glasnika”.

Predsednik radne grupe, koja je formirana 8. maja, je ministar privrede Dušan Vujović, dok su za članove imenovani šef kabineta predsednika vlade Ivica Kojić, finansijski direktor “Železare Smederevo” Bojan Bojković, pomoćnik ministra finansija Nenad Mijailović, šef Kabineta ministra finansija Boris Dragović.

Za sekretara Radne grupe imenovana je Ivana Janačković iz Ministarstva privrede.

Kako se navodi, Radna grupa može od organa državne uprave, javnih preduzeća i drugih organizacija tražiti podatke, dokumenta i izveštaje koji su od značaja za njen rad, a administrativno-tehničke poslove obavljaće Ministarstvo privrede i Agencija za privatizaciju.

Takođe, danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Radne grupe za sprovođenje postupka pronalaženja strateškog partnera u “Železari Smederevo”.