FK Smederevo dobilo predsednika


30. mart 2013. SPORT – Fudbalski klub Smederevo posle tromesečne agonije, nakon ostavke predsednika Saše Momića i njegovih saradnika, konačno je rešio pitanje čelnog čoveka “oklopnika”.

Novoformirani nadzorni odbor izabrao je izvršnog direktora Žarka Pavlovića za predsednika kluba.

“Prihvatio sam ne vruć, već vreo krompir, ali to sam učinio zbog ljubavi prema fudbalu i želje da se Smederevu vrati ugled kakav zaslužuje. Spreman sam da uložim trud i novac, kao što sam činio i do sada, da ostvarimo cilj. probelma je mnogo, ali sam se već uhvatio u koštac sa njima. Spreman sam da pokucam na onoliko vrata na koliko je potrebno da se obezbede finansije za funkcionisanje kluba, ali povoljan ishod neće biti izvestan ako podršku meni i mojim saradnicima u novoj upravi kluba ne pruže Smederevci i grad”, istakao je za “Sport” Pavlović.

On je rekao da su prioritet stručni štab i igrači.

“Oni su na prvom mestu, kao neposredni sportski proizvođači u klubu. Predložićemo da se igračima i članovima stručnog štaba što pre isplati jedna zsoatala i redovna martovska plata, i da na dalje isplate budu redovne uz rate reprogramiranog duga. zaposlenima u radnoj zajednici kluba takođe, s tim što smo prvu isplatu oročili na 20. april. Plan je da se u naredna dva meseca isplati zaostatak za koji je odgovorna ova uprava, dok bi se dug od sedam zarada iz prošle godine u ratama isplaćivao uz dalje redovne plate. Siguran sam da će neki zaposleni pristati na to, a možda će biti i bolnih odluka za one koji ugrožavaju regularno privođenje prvenstva kraju”, istakao je novi predsednik Smedereva.

Izvor: mondo