FK Smederevu zabranjeni transferi


13. jun 2012. SPORT – Izvor: Beta – Disciplinska komisija FSS donela je odluku da zabrani registrovanja novih igrača za deset klubova članova Superlige, među kojima su i Partizan i Crvena zvezda.

“Svim klubovima protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak ostavljena je mogućnost prodaje igrača, kako bi obezbedili finansijska sredstva i izmirili dugovanja, a u međuvremenu neće moći da dovode nove fudbalere kao pojačanja”, rekao je predsednik DK FŠ Slobodan Pajović, a preneo zvanični sajt.

Partizan je kažnjen zbog neizmirenja obaveza prema Vojvodini koja je vezana za naknadu štete njihovih navijača na stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

Zvezda je kažnjena zbog neizmirenja obaveza prema igračima, neisplaćivanja kazne za polufinalnu utakmicu Kupa Srbije, kao i obaveze prema fudbalskom klubu Metalac za polomljene stolice na stadionu u Lučanima.

Transferi su zabranjeni i Vojvodini, Jagodini, Smederevu, OFK Beogradu, Radu, Radničkom 1923, kao i novim superligašima Donjem Sremu iz Pećinaca i Radničkom iz Niša.

Kažnjeno je još 15 klubova iz nižih liga, ali i šest ženskih fudbalskih klubova.