FK Smederevo u Čačku


28. jul 2012. SPORT – Predstojeća dva dana rezervisana su za odigravanje prijateljskog turnira “Živorad Bija Stanković” u Čačku. Pored tri superligaša učestvuje domaćin, Borac, koji se prošle sezone preselio u Prvu ligu Srbije.

Uprkos činjenici da Borac iz Čačka nije više deo elitnog fudbalskog društva, taj klub nije odustao od organizacije, sada već, tradicionalnog turnira “Živorad Bija Stanković”.

Gosti će biti tri ekipe iz Jelen Superlige koje su i prethodnih godina svojim učešćem doprinosile da ovaj memorijalni turnir poprimi donekle takmičarski karakter.

Prošlogodišnji osvajač Sloboda iz Užica ove godine neće imati priliku da brani trofej a Smederevo će uzeti učešće umesto Užičana.

Prvog dana turnira na programu su polufinalni susreti na kojima će snage odmeriti sledeće ekipe.

Od 16 časova i 30 minuta na teren će Smederevo i Radnički iz Kragujevca, dok će od 18 časova i 30 minuta igrati Borac i Javor iz Ivanjice.

Finalni meč na programu je u nedelju a tri prvoplasirane ekipe biće odlikovane peharima pored kojih su obezbeđena odličja za najboljeg igrača turnira, strelca i golmana.

Ovaj memorijalni turnir ekipama će poslužiti kao jedna od poslednjih provera pred start prvenstvenih mečeva u Jelen Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Izvor: Sportske.net