Finski PKC gradi halu u Smederevu


07. avgust 2014. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Ugovor o izgradnji proizvodne hale za finsku kompaniju PKC grupa potpisan je s domaćim konzorcijumom ITG-VIG.

Hala za poslovanje PKC-a, koja nekoliko meseci proizvodi kablovske setove za komercijalna vozila, biće površine 20.000 kvadratnih metara, na parceli od šest hektara, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Rok za završetak radova je 8. decembar, a dobijanje upotrebne dozvole očekuje se četiri dana potom.

“Postavljena je žičana ograda, doveden je vodovodni priključak, tehnička struja, postavljeno je 29 stubova za rasvetu, a uskoro će biti namešteni i reflektori”, rekla je gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović na potpisivanju ugovora.

Ona je pohvalila efikasnost “svih javnih preduzeća” i dodala da je “veoma važno” da je parcela na kojoj će se graditi hala proglašena slobodnom zonom, “zbog oslobađanja plaćanja mnogih poreskih obaveza”.

PKC grupa je jedan od vodećih svetskih proizvođača elektrodistributivnih sistema za najveće svetske proizvođače komercijalnih vozila.

Prilikom početka poslovanja u Srbiji najavljeno je da bi do kraja 2014. godine PKC grupa, koja je u Smederevu zaposlila 50 radnika, trebalo da proizvodi u pet puta većem prostoru, a planirano je da nivo