Filip, Aleksandra, Uroš i Natalija najbolji učenici strelci


05. april 2015. SPORT – Filip Sitaš iz Tehničke škole najbolji je omladinac, Aleksandra Vujasin iz Gimnazije je najbolja omladinka, Uroš Ćorović iz OŠ „Dimitrije Davidović“ je najbolji pionir, a Natalija Tasić iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“, kao i prošle godine, najbolja je pionirka na Gradskom školskom prenstvu u streljaštvu, koje je održano u četvrtak 2. aprila na Strelištu u Sportskoj hali u Smederevu. U ekipnoj konkurenciji kod omladinaca pobedila je Tehnička škola drugu godinu zaredom, baš kao i Gimnazija kod omladinki, OŠ „Dosidej Obradović“ u konkurenciji pionira i OŠ „Dr Jovan Cvijić“ kod pionirki. Gradsko prvenstvo u streljaštvu za osnovne i srednje škole, koje je bilo kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije, organizovali su Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačka družina „Smederevo“. Učestvovao je 61 strelac iz 10 škola.

Na Gradskom školskom prvenstvu u streljaštvu, serijskom vazdušnom puškom, za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je održano 2. aprila, na vazdušnom strelištu u Smederevu, u organizaciji Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Smederevu i Streljačke družine „Smederevo“, pobede su odneli Filip Sitaš iz Tehničke škole sa 268 krugova, Aleksandra Vujasin iz Gimnazije sa 270 krugova, Uroš Ćorović iz OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 174 kruga i Natalija Tasić iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa 175 krugova, koja je bila najbolja i prošle godine. U ekipnoj konkurenciji kod omladinaca sa ukupnim rezultatom od 738 krugova pobedila je Tehnička škola (Filip Sitaš, Pavle Marković i Stefan Ribać) drugu godinu zaredom, baš kao i Gimnazija (Aleksandra Vujasin, Danica Denić i Jelena Rajković) kod omladinki sa 804 kruga, OŠ „Dositej Obradović“ (Nemanja Adamović, Luka Jevtić i Miloš Nikolić) sa 508 krugova u konkurenciji pionira i OŠ „Dr Jovan Cvijić“ (Natalija Tasić, Jovana Lazić i Iva Jovanović) sa 510 krugova kod pionirki. Ekipa pionirki u istom sastavu bila je pobednik prošlogodišnjeg republičkog školskog prvenstva u streljaštvu.

Na Prvenstvu Smedereva za đake, učestvovao je 61 učenik iz dve srednje škole, šest gradskih i dve seoske osnovne škole.
Sve prvoplasirane ekipe i pojedinci kvalifikovali su se za Republičko školsko prvenstvo koje će se održati u Smederevu 21. aprila. Smederevo je treću godinu zaredom domaćin najboljim učenicima strelcima Srbije.

Rezultati Gradskog prvenstva u streljaštvu za osnovne i srednje škole, 02.04.2015.

Srednje škole, serijska vazdušna puška, 30 dijabola

Pojedinačno, omladinci:
1. Filip Sitaš 268, 2. Pavle Marković 252, 3. Stefan Ribać 218, 4. Luka Dimić 189 krugova (svi Tehnička škola).
Ekipno, omladinci:
1. Tehniča škola 738 krugova.
Pojedinačno, omladinke:
1. Aleksandra Vujasin 270, 2. Danica Denić 269, 3. Jelena Rajković 265 krugova (sve Gimnazija) 4. Aleksandra Čelik 262 kruga (Tehnička škola).
Ekipno, omladinke:
1. Gimnazija 804 kruga.

Osnovne škole, serijska vazdušna puška, 20 dijabola

Pojedinačno, pioniri:
1. Uroš Ćorović (OŠ „Dimitrije Davidović“) 174, 2. Nemanja Adamović (OŠ „Dositej Obradović“) 173, 3. Ivan David (OŠ „Branislav Nušić“) 173 kruga itd.
Ekipno, pioniri:
1. OŠ „Dositej Obradović“ 508, 2. OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ 462, 3. OŠ „Branislav Nušić“ 457 krugova itd.
Pojedinačno, pionirke:
1. Natalija Tasić 175, 2. Jovana Lazić 168, 3. Iva Jovanović 167 krugova (sve tri OŠ „Dr Jovan Cvijić“) itd.
Ekipno, pionirke:
1. OŠ „Dr Jovan Cvijić“ 510, 2. OŠ „Dimitrije Davidović“ 476, 3. OŠ „Branislav Nušić“ 452 kruga itd.