“Eko olimpijada” u Smederevu


20. oktobar. 2011. DRUŠTVO – Izvor: Tanjug -U Smederevu će danas biti otvorena “Eko olimpijada” u okviru koje će učenici smederevskih osnovnih škola učestvovati i raznim edukativnim i sportskim aktivnostima.

Otvaranju će, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovati i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Na Gradskom trgu će od 13 do 15 časova biti održano pet radionica u okviru kojih će deca učiti da prave medalje, pehare i pevaće olimpijsku himnu.

U “Eko olimpijadi” trebalo bi da učestvuje oko 150 mališana, po 50 učenika iz osnovnih škola “Dr Jovan Cvijić”, “Branko Radičević” i “Dimitrije Davidović” (od prvog do šestog razreda).

Nakon dva sata igre i druženja trebalo bi da bude održana mini ceremonija zatvaranja Olimpijskih igara.

U isto vreme, u amfiteatru Osnovne škole “Dr Jovan Cvijić” biće održane tri Artos radionice u kojima će učestvovati 90 učenika sedmog i osmog razreda, koje će posetiti predstavnici Olimpijskog komiteta i Grada Smedereva.

Nakon radionica, predviđeno je da na centralnom trgu osam ekipa po šest učenika – tri dečaka i tri devojčice, odigraju fudbalsku utakmicu.

Pobednicima tih utakmica i deci koja su nosila zastave biće podeljene majice, kao i fudbalske lopte za škole.