Dve osobe poginule u saobraćajnim nesrećama


31. jul 2012. HRONIKA – Izvor: Agencija Tanjug – U sudaru motocikla i automobila u Vrbasu poginuo je motociklista Boris Gordić (25) iz tog grada, a Slavomir Petrović (55) iz Smedereva izgubio je život prilikom prevrtanja automobila na auto putu Subotica-Beograd, saopštila je danas Policijska uprava u Novom Sadu.

U saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u Vrbasu u ponedeljak uveče kada je motocikl “suzuki” udario u automobil “ševrolet”, Gordićeva 21.godišnja saputnica zadobila je teške povrede, opasne po život.

U saopštenju policije navedeno je da je motocikl kojim je upravljao Gordić udario u “ševrolet”, koji se kretao iz suprotnog smera a vozač Aleksandar B. (29) iz Vrbasa, prilikom skretanja ulevo, “nije se uverio da to može učiniti na način bezbedan po ostale učesnike u saobraćaju”.

Motocikl se posle udara odbio i udario “pežo” koji je dolazio iz istog smera, a “ševrolet” je naleteo na parkiran automobile.

Protiv Aleksandra B. biće podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Policija je saopštila i da je Slavomir Petrović iz Smedereva poginuo, oko dva sata posle ponoći kada se na autoputu, iz za sada neutvrđenih razloga, “fijat-doblo” prevrnuo posle skretanja s kolovoza. Njegov saputnik i sugrađanin, rođen 1979. godine, zadobio je lake povrede.