Dva zlata, četiri srebra i bronza za strelce Smedereva


18. april 2016. SPORT – Dve šampionske titule, četiri vicešampionske i jedno treće mesto osvojili su strelci Streljačke družine „Smederevo“ na Prvenstvu Centralne Srbije, serijskom vazdušnom puškom, u B i C programu, ove nedelje na Strelištu u Smederevu. Zlatni su najstariji: seniori i seniorke ekipno, juniorke i pionirke su vicešampionke ekipno, Novica Petrović i Jelena Jakovljević pojedinačno, a juniori su bronzani ekipno.

Prošle godine na Prvenstvu Centralne Srbije najbolje rezultate ostvarili su najmlađi strelci „Smedereva“. Ove godine dve šampionske titule klubu su doneli najstariji, ekipe seniora i seniorki.

Seniori Streljačke družine „Smederevo“, Novica Petrović, Nikola Simić i Borivoje Provčin, branili su prošlogodišnju vicešampionsku titulu, a domogli su se šampionske. Sa ubedljivih 1102 kruga, bili su bolji od prošlogodišnjih šampiona, Streljačkog kluba „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 1083 kruga. Treće mesto osvojila je ekipa Streljačkog kluba „Metalac“ iz Bora sa 1060 krugova. Novica Petrović je osvojio vicešampionsku titulu pojedinačno sa 373 kruga. Lane je bio peti. Pobedio je Branislav Andrejić iz SK „M. M. Lukanjac“ iz Pirota sa 378 krugova, a bronzu je osvojio Zoran Radojković iz SK „Livnica“ iz Topole sa 369 krugova. Nikola Simić je bio četvrti sa 367 krugova, a Borivoje Provčin sedmi sa 362 kruga. Pojedinačno su još nastupili i Dragan Florić (10/357) i Novica Popović (11/356).

Seniorke u izmenjenom sastavu u odnosu na prošlogodišnji, kao i seniori, branile su vicešampionsku titulu a osvojile šampionsku. U ekipi su bile Jelena Jakovljević, Jelena Tasić i Marija Aničić. Trujumfovale su sa ukupnim rezultatom od 1089 krugova i preuzele titulu od pirotskog „Lukanjca“ koji je imao četiri kruga manje. Treća je bila ekipa SK „Aranđelovac“ sa 1031 krugom. Jelena Jakovljević se konačno vratila u dane kada je dominirala na takmičenjima serijskom vazdušnom puškom i sa 368 krugova je osvojila srebrnu medalju. Lane je bila četrnaesta. Sa 369 krugova pobedila je Piroćanka Maja Latić, koja je prošle godine bila treća, a bronzana medalja je otišla u Bor, prošlogodišnjoj prvakinji Milici Ignjatović iz „Metalca“ koja je imala slabiju poslednju seriju od Jakovljevićeve. Jelena Tasić je bila četvrta sa 361 krugom, Marija Aničić peta sa krugom manje.

Juniori „Smedereva“, kao i prošle godine, ekipno su bili treći sa 1002 kruga. Krug više imali su Aranđelovčani, a šampionsku titulu tradicionalno odneli su Piroćanci sa 1082 kruga. Naši strelci su se plasirali na mesta broj 6, 7 i 8. Pavle Marković 340 krugova, Nemanja Živojinović 332 kruga, Nemanja Adamović 330 krugova. Pobedio je Dušan Rančev iz „Lukanjca“ sa 375 krugova, drugi je bio Aleksadar Matić iz Aranđelovca sa 356 krugova, a treći još jedan Piroćanac, Svetomir Jončić sa 355 krugova.

Juniorke „Smedereva“ bile su druge ekipno, kao i prošle godine, ali u kompletno izmenjenom sastavu, pionirskom. Pobedile su ponovo juniorke „Lukanjca“ sa 1076 krugova, „Smederevo“ je imalo 1060, a „Aranđelovac“ na trećem mestu 1049 krugova. Najbolji plasman pojedinačno je ostvarila Iva Jovanović na petom mestu sa 361 krugom, Natalija Tasić je bila deveta sa 354 kruga, a Jovana Lazić dvanaesta sa 354 kruga. Pro mesto osvojila je Milica Stefanović iz „Lukanjca“ sa 367 krugova, druga je bila Mladena Ristić iz „Aranđelovca“ sa 363 kruga, a treća Marija Belčić iz borskog „Metalca“ sa 362 kruga.

Pioniri se nisu ove godine proslavili. Ekipno su bili četvrti, što i nije loše imajući u vidu da su nastupili u podmlađenom sastavu. Najbolju ekipu na Prvenstvu Centralne Srbije imao je SK „Jagodina 92“ sa 526 krugova. Vicešampionska titula je otišla u Vranje sa 514 krugova, a „Lukanjac“ je imao dva manje na trećem mestu. Pojedinačno najbolje plasiran domaći takmičar bio je Nemanja Adamović na osmom mestu sa 173 kruga. Plasman ostalih strelaca „Smedereva“: Miloš Čičić 13/169, Nemanja Živojinović 15/168, Dušan Bojić 18/165, Nikola Miletić 19/165, Lazar Beljić 26/159.

Više se očekivalo od pionirki, koje su prošlogodišnje vicešampionke Srbije i već tri godine nastupaju zajedno. Ostvarile su isti plasman kao i lane, drugo mesto sa 508 krugova. Krug manje imale su Jagodinke na trećem mestu. Pionirke SK „Čika Mate“ iz Kragujevca pobedile su sa 514 krugova. Pojedinačno Iva Jovanović i Natalija Tasić su bile pete i šeste sa 175 krugova. Plasman ostalih pionirki „Smedereva“: Jovana Pavlović 13/166, Dunja Rajković 17/164, Jovana Lazić 22/158, Milica Radovanović 28/135.

Na regionalnom prvenstvu koje je kvalifikaciono za Prvenstvo Srbije, koje će se ove godine održati 7. i 8. maja u Mladenovcu, ukupno je nastupio 141 strelac iz 13 klubova. Osim Streljačke družine „Smederevo“ nastupili su i strelci Streljačkog kluba „Heroj Srba Bezbednost“ iz Smedereva.

Sledeća sedmica biće uzbudljiva na smederevskom strelištu. Najpre će se u četvrtak i petak održati poslednje sedmo kolo Smederevske lige u streljaštvu, a zatim u subotu 23. aprila i finalna gađanja.