Dušanu Bojiću srebro na drugom kolu Kupa Srbije


28. februar 2018. SPORT – Dušan Bojić, najmlađi smederevski strelac u disciplini vazdušni pištolj, sa 536 krugova osvojio je srebrnu medalju u drugom kolu kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano u nedelju u Beogradu. Za tri kruga bolji od našeg strelca u kategoriji kadeta bio je samo Zlatomir Marković iz Streljačkog kluba „Zemun Centar“. Sa 535 krugova  bronzanu medalju osvojio je Branislav Tomić iz kluba „Živko Relić Zuc“ iz Sremske Mitrovice. Sa ovim rezultatom naš strelac bio je petoplasiran u kategoriji mlađih juniora. Nastupilo je 7 kadeta i 18 strelaca u objedinjenoj kategoriji kadeta i mlađih juniora. Vazdušnim pištoljem nastupala je još i Tijana Dimitrijević, koja se se 300 krugova plasirala na 16 mesto u kategoriji mlađih juniorki u kojoj se takmičilo ukupno njih 20.

Nakon učešća na Evropskom prvenstvu Veljko Ilić nije nastupio na ovom takmičenju, a vreme osim za predah potrebno mu je i zbog adaptacije na novu pušku, sa kojom će nastupati u nastavku sezone. U drugom kolu nije nastupao ni Nemanja Adamović, pa je jedini strelac „Smedereva“ vazdušnom puškom bio Nemanja Živojinović, koji se sa 565 krugova plasirao na deveto mesto u kategoriji kadeta i 21. u konkurenciji mlađih juniora. Takmičilo se 17 kadeta i 32 strelca u objedinjenoj kategoriji sa mlađim juniorima. I Natalija Tasić je sa 387 krugova bila sedma kadetkinja, a u objedinjenoj kategoriji sa mlađim juniorkama dvanaesta. Kadetkinja je bilo ukupno 27, a sa mlađim juniorkama zajedno 45.
„Smederevo“ je imalo i predstavnike u takmičenju serijskom vazdušnom puškom. Nemanja Živojinović je nastupao i u ovoj disciplini i sa 173 kruga bio 17. pionir, a Lazar Subotić sa 154 kruga zauzeo je 35. mesto, od ukupno 37 strelaca. Sa solidnih 175 krugova Ivona Bojić je bila 11-ta, a 32. mesto, koliko je i nastupilo pionirki, zauzela Natalija Jovanović sa 146 krugova.
Posle dva održana kola bodove za finale imaju Nemanja Živojinović i Nemanja Adamović u kategoriji kadeta, Natalija Tasić i Dušan Bojić i u kategoriji kadeta/nja i mlađih juniora/ki, a Veljko Ilić samo u svojoj kategoriji mlađih juniora. Treće kolo Kupa Srbije, u B programu, biće održano 11. marta u Kragujevcu, a Novi Sad biće domaćin finalnog takmičenja 31. marta i 1. aprila.