Dušan Bogićević veruje da veslači mogu u Rio


18. jun 2015. SPORT – Izvor: Naše novine – Dušan Bogićević trofejni veslač Smedereva uveren je da teški četverac, osmoplasirani sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, može do vize za Rio de Žaneiro. Posle drugog mesta u B finalu na EP u Poznanju u Poljskoj Stručni štab reprezentacije odlučio je da „promeša karte“ u teškom četvercu. Odlučeno je da Dušan Bogičević sa keca pređe na štrokera. Ta odluka, prema njegovim rečima, dodatno je ubrzala čamac. To se najbolje videlo na pripremama održanim na Srebrnom jezeru.

– Savez je odlučio da proba i ovu opciju. Realno, sva četvorica u čamcu smo maksimalno spremni, brzi i odgovorni na treningu. Mislim da će nam ta promena u čamcu doneti neophodnu brzinu koja nam je nedostajala. Do sada održani treninzi ukazuju da smo sve bolji i da su nam brzine konstantnije i više nema padova koji su bili primetni tokom dosadašnjih trka u trećih 500 metara. Ti padovi su nas omeli da ostvarimo bolji rezultat na Evropskom prvenstvu. Mislim da smo na najboljem putu da izvedemo ono što nam je do sada predstavljalo problem. Pomak u kvalitetu mogao bi da se vidi na trećoj regati Svetskog kupa u Lucernu od 10. do 12. jula.

Posle kratkotrajnog boravka u Smederevu, Bogičević se vratio ja Srebrno jezero gde će četverac nastaviti pripreme za Svetski kup u Lucernu do 30. juna. Nakon toga odlaze na Bled gde će se pripremati do odlaska u Lucern.