Dubravka i Danilo dobitnici knjiga „Nepokoren“ i „Dete 44“


14. jul 2015. KULTURA – Prošle nedelje, pre početka projekcije filma „Terminator Dženezis“, u Bioskopu Centra za kulturu Smederevo, izvučeni su srećni dobitnici Laguninih izdanja, filmovanih romana „Nepokoren“ i „Dete 44“. Prvu knjigu dobio je Danilo Karapandža, a druga je iste večeri uručena Dubravki Dragšić. Karapandžu očekujemo ovih dana da preuzme svoju knjigu.

Laguna i Centar za kulturu Smederevo nastavljaju da nagrađuju bioskopske gledaoce novim filmovanim romanima i u julu, a najsrećniji će postati vlasnici romana „Čovek i dečak“ Tonija Parsonsa i „Bez skrovišta“ Glena Grinvalda.

„Čovek i dečak“ je prvi roman popularnog engleskog pisca, kolumniste i novinara Tonija Parsonsa. Ubrzo po objavljivanju doživeo je ogroman uspeh u Engleskoj i samo za prva dva meseca prodat je u tiražu od 750.000 primeraka. Postao je bestseler, a po njemu je 2002. godine snimljen i istoimeni, potresan film.

Roman „Bez skrovišta“ pisca Glena Grinvalda je knjiga za čije je članke o bivšem američkom radniku Centralne obaveštajne agencije Edvardu Snoudenu prestižni list Guardian dobio Pulicerovu nagradu. U knjizi se prvi put objavljuju strogo poverljivi dokumenti koje je Snouden uzeo iz NSA. Po ovom romanu, 2014. godine snimljen je dokumentarni film „Citizenfour“.

Prvu priliku da postanu dobitnici ovih vrednih knjiga gledaoci filmova u Bioskopu Centra za kulturu imaće već sledećeg vikenda, kada će u saradnji sa prikazivačem 3D Mobil Sinema Srbija premijerno biti prikazana dva nova svetska filmska hita. Malci su na repertoaru u terminima od 17.00 i 19.00 sati, a od 21.00 sat najnonoviji film iz Marvelovog studija, napeta i uzbudljiva avntura Antmen. Oba filma prikazuju se u 3D tehnologiji, a Malci su sinhronizovani na srpski jezik. Glasove su likovima pozajmili Dubravka Mijatović, Marko Marković, Milan Tubić, Dragan Vujić Vujke, Paulina Manov, Mina Lazarević, Bojan Žirović i drugi. Cena ulaznice je 250 dinara. Info telefon: 064/8295345.

Da bi se učestvovalo u Nagradnoj igri Izdavačke kuće „Laguna“ iz Beograda i Centra za kulturu Smederevo, potrebno je da se na poleđini svoje bioskopske ulaznice čitko upiše ime, prezime i broj telefona, a zatim se takva ulaznica, po završetku filma ubaci u kutiju koja se nalazi ispred Bioskopske dvorane. Nagrade će biti izvučene na početku prve filmske projekcije u narednom mesecu.