Drugo kolo pete Smederevske lige u streljaštvu


18. mart 2013. SPORT – Posle uspešnog organizovanog Prvenstva Srbije u A programu ovog vikenda na smederevskom strelištu, u petak 22. marta održaće se, zbog državnog prvenstva odloženo, drugo kolo pete Smederevske lige u streljaštvu. Zainteresovani pojedinci i ekipe mogu još uvek da se prijave za ovo takmičenje, s obzirom da se puca 7 kola, od kojih se 5 boduje za ukupan rezultat.

Za vikend strelci Streljačke družine „Smederevo“, kao i Streljačkog kluba „Heroj Srba-Bezbednost“ iz Smedereva učestvovaće na Regionalnim prvenstvima u B i C programu (23-24. marta) u Ćupriji. Poslednjeg vikenda u martu u Finalu Kupa Srbije, B program, koje će se održati u Beogradu (30-31. marta) nastupi će strelac SD „Smederevo“ Danica Denić, u kategoriji mlađih juniorki puškom.

Uporedo sa svim ovim planiranim i neplaniranim događajima na smederevskom strelištu teku pripreme i za kvalifikacije za Ligu Mladih Evrope, za region Jugoistočne Evrope, prvo zvanično međunarodno takmičenje koje će se u maju održati u našem gradu i okupiti strelce starosti do 17 godina iz 10 reprezentacija iz 7 zemalja: Rusije, Ukrajine, Belorusije, Hrvatske, Grčke, Izraela i Srbije.

Ovo takmičenje je još jedna dobra prilika za uspešnu afirmaciju naše lokalne zajednice u zemlji i inostranstvu i priznanje streljačkom sportu i sportskim radnicima Smedereva. Motiv više za dobru organizaciju ovog turnira je i to što se sledeće godine Finalni turnir Lige Mladih Evrope 2014, organizuje u našem regionu. Uz dobru organizaciju ove godine Streljačka družina Smederevo i grad Smederevo mogli bi da dobiju šansu da sledeće godine organizuju ovo prestižno takmičenje.

Podsećamo vas da je strelište otvoreno svakoga dana za strelce i rekreativce a da je škola streljaštva, koju vode treneri SD „Smederevo“, besplatna za učenike osnovih škola.