Dragana del Monako u Smederevu


16. septembar 2013. DRUŠTVO – U Gradskoj upravi Smederevo u nedelju je organizovan svečani prijem za Draganu del Monako Šobajić.

Operska diva posetila je Smederevo sa suprugom i sinom, a dočekali su je gradonačelnica, dr Jasna Avramović, predsednik Skupštine, Branče Stojanović i savetnik gradonačelnika, Radoslav Cokić.

”Dobrodošli u Grad Smederevo. Veliko je zadovoljstvo da Vas u ime Grada pozdravim, kao primadonu, ali i kao Smederevku. Dugo Vas nije bilo u Smederevu, možda je to naša greška, ali mi ćemo je ispraviti i u budućnosti očekujem saradnju. Pošto je Smederevo povelo računa o kulturnom životu i onome što Smederevci treba da vide, ne moraju uvek otići u Beograd da bi nešto doživeli. Nadam se da će već sledeće godine Smederevci imati zadovoljstvo da vas vide i čuju”, istakla je gradonačelnica.

Operska diva se zahvalila na svečanom prijemu i izrazila žaljenje što ove godine nije bila deo programa Smederevske jeseni. Podsetila je da je poslednji put bila u Smederevu devedesetih godina, kada je nastupala sa svojom koleginicom Zlatom Petković i naglasila značaj širenja kulture van Beograda.

”Treba da počnemo da vodimo računa o tome da se kultura troši i van Beograda. Nisu svi u prilici da dođu u Narodno pozorište, jer su vezani za putovanja i prevoze, a znam da Tvrđava ima sve uslove da se tu napravi jedan lep festival opere. Tvrđava je idealna scenografija za Trubadura ili Nabuka, za neke masovnije opere, možda čak i za Aidu, o tome se može razmisliti”, izjavila je Dragana del Monako Šobajić.

Izvor: smederevo.org.rs