Dragan Čolić i dalje tera svoje


29. novembar 2013. HRONIKA – Izvor: Kurir – Poslanik SNS u Skupštini Srbije Dragan Čolić fizički i verbalno napao je 2008. godine u kafani „Zlatnik“ svog tada stranačkog kolegu Božidara Matića iz Smedereva zbog političkog neslaganja. Kad je Matić podneo krivičnu prijavu protiv njega, Čolić se pozvao na imunitet, zbog čega je proces obustavljen. Dok nam je pokazivao izveštaj iz policije, Božidar Matić je opisao taj nemio događaj.

Lažni svedoci

– Ne želim da imam s njim nikakav kontakt, a slučaj će zastariti za manje od mesec dana. Popio je rakiju i nasrnuo na mene, pa je onda počeo da me psuje. Prvo me je pogodio čašom blizu oka, a zatim je počeo da me udara. Međutim, u optužnici samo stoji da me je verbalno napao za govornicom, što nije tačno jer smo bili u kafani. Čolić se zatim pozvao na imunitet, zbog čega je proces obustavljen, a uskoro i zastareva – priča Matić.
On dodaje i da je Čolić na sud dovodio svedoke koji su iz straha morali lažno da svedoče iako nisu ni bili prisutni kad se incident dogodio.

– Jedan od tih koji su lažno svedočili jeste i Dejan Milić, koji je ipak priznao da ga je poslanik SNS tad naterao da laže, jer ga se plašio – ističe Matić, koji je posle svega napustio stranku. Matić tvrdi i da ga je Čolić jednom prilikom pozvao i rekao mu da povuče tužbu jer će „i tako slučaj da zastari“.

Negira optužbe

Poslanik, poznat po tome i što je udario dete autom, tukao ženu, nasrtao na policiju, o čemu je Kurir pisao, negira da se pozvao na imunitet.
– Nikad se nisam pozvao na imunitet, iako na to imam pravo kao poslanik – rekao je za Kurir Čolić, koji je priznao da je imao samo verbalni konflikt.

Iako nam je ranije u Osnovnom sudu u Smederevu rečeno da se ovaj poslanik SNS nikad nije pozvao na imunitet, Kurir je došao do dokumentacije koja potvrđuje da je upravo ta institucija izdala rešenje u kojem piše da se privatna krivična tužba protiv Čolića odbacuje jer se „pozvao na imunitet“.