Do petka finalno mišljenje privatizacionog savetnika


14. mart 2015. PRIVREDA – Izvor: Agencija Beta – Privatizacioni savetnik za “Železaru” u Smederevu Boris Milošević kazao je u subotu na sednici Vlade Srbije da će do kraja naredne nedelje moći da izadje sa konkretnim predlogom koji je od ponudjača najbolji da upravlja “Železarom”.

On je kazao da se na tender za upravljanje “Železarom” prijavilo sedam ponudjača, a da su dve ponude odbijene u startu, dok je pet kompanija dobilo priliku da obavi prezentaciju i dostavi poboljšanu ponudu i dodao da će pregovori biti nastavljeni danas, sutra i u ponedeljak.

Milošević je kazao da su posle njihove ekspertske analize u uži izbor ušla tri ponudjača, jer su dva predlagala gašenje obe visoke peći. On je dodao i da su neki od ponudjača koji su ušli u uži izbor nude i sopstveno finansiranje.

On je kazao i da su ponudjači ocenili da “Železara” može da postane profitabilna, da dodje do pozitivnog poslovanja, šest meseci nakon otpočinjanja primene ugovora, odnosno na jesen. Milošević je dodao da ponudjači procenjuju da će se u tih šest meseci gubitak značajno smanjivati.