Direktorka škole podnela ostavku zbog spota DJ Krmka


09. jun 2017. DRUŠTVO – Izvor: N1info – Direktorka Osnovne škole “Dimitrije Davidović” u Smederevu, u kojoj je snimljen spot “Profesorice” DJ Krmka, podnela je ostavku posle burne reakcije javnosti.

Inspekcija Ministarstva prosvete obavila je vanredni nadzor u školi, a sastao se i Školski odbor, sazvan na zahtev roditelja. Za vršioca dužnosti direktora škole postavljen je Dragan Petković, nastavnik muzičkog.

Ministarstvo je u sredu saopštilo da je odluka o ustupanju školskog prostora za snimanje ovakvog sadržaja nedopustiva, dodajući da neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smeo da postupi na način koji je neprihvatljiv za jednog prosvetnog radnika.

Muzičar iz BiH DJ Krmak snimio je spot sa “erotskim elementima, provokativno obučenom ‘profesorkom’ i učenicima statistima” u toj smederevskoj školi. Ministarstvo je navelo da je sadržaj spota omalovažavajući za nastavnike i ulogu škole.

“Po saznanjima Ministarstva prosvete, direktorka škole nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu za odluku o ustupanju prostora za snimanje spota. Saglasnost nije tražena od Ministarstva, a da jeste, ne bismo je dali”, navodi se u saopštenju.

Navodeći da je direktorka škole izjavila da “nije tražila pa samim tim ni bila upoznata sa scenarijom muzičkog spota”, Ministarstvo je ocenilo da je to “apsolutno neprihvatljivo”.

Snimanje ovog spota uznemirio je roditelje i prosvetne radnike.