Direktor toplane tuži gradonačelnicu


01. jul 2014. DRUŠTVO – Izvor: Blic – Gradsko veće Smedereva skoro godinu od raspisivanja konkursa za direktore deset preduzeća predložilo je Skupštini kandidate za tri direktorska mesta.

Ostali će morati još da čekaju. Jedan od tih „na čekanju“, inženjer Milorad Đorđević, direktor Javnog preduzeća za toplifikaciju, izgubio je strpljenje. Kako sam kaže, spreman je da zadovoljenje potraži na sudu, a prvo će da tuži gradonačelnicu dr Jasnu Avramović.

– Komisija mi je dala maksimalnih 25 poena, sve 5 od 5, od stručnosti, preko iskustva do plana i programa preduzeća koji sam izložio. Onda su, posle godinu dana članovi Veća, na pritisak gradonačelnice, glasali protiv mene. Ja sam, to s ponosom ističem, kadar SPS-a. U Veću sede tri člana iz moje partije, ali je njima rekla: „Ako ne glasate, vrata su vam otvorena, ionako mogu bez vas“ – priča

Đorđević šta su mu partijski drugovi preneli kako je izgledala sednica na kojoj se odlučivalo o njegovoj kandidaturi.

Na kraju su espeesovci podigli ruke. Protiv.

– Posle svega, prinuđen sam da je tužim zbog kršenja zakonitosti sprovođenja procedure za izbor direktora, jer je ona na vrhu piramide, ona je ta koja lobira, diktira i ucenjuje.

Moja najveća mana je što govorim otvoreno i kada je bila nestašica mazuta, ali i uoči izbora, kada nisam mogao neke stvari da prećutim. Gradonačelnica je htela da me smeni, a kada smo kao i većina toplana imali velike probleme, javno je huškala Smederevce na nas, tvrdi Đorđević.