Digitalizovan bioskop u Centru za kulturu Smederevo


06. februar 2015. KULTURA – Prošao je jedan vek od pojave prvog bioskopa u Smederevu. Od početka rada bioskopa, pa sve do prošle godine filmovi su emitovani isključivo sa celuloidne 35 mm trake. Tehnološka revolucija je dovela do toga da se umesto sa celuloidne trake filmovi emituju sa digitalnog nosača (Bly Ray, DCP…). Centar za kulturu Smederevo je, u skladu sa savremenim tehničkim potrebama, blagovremeno preduzeo mere u cilju digitalizacije bioskopa i konkurisao prema Filmskom centru Srbije za neophodna sredstva. Filmski centar je odobrio 2.549.000 dinara za tu namenu. Od dobijenih sredstava kupljeni su 2D digitalni projektor visoke HD rezolucije koji poseduje najnoviju tehnologiju 4D kolor, zatim PVC platno dimenzija 4×7 m, bly ray plejer, kao i dva pojačivača. Za ovu godinu planirana je nabavka specijalnog ozvučenja za bioskop.

Za naredni period u planu nam je izvođenje filmskih projekcija u Malom gradu Smederevske tvrđave i to bi bio za sada, prema našim informacijama, bio jedini bioskop na otvorenom u Srbiji. Takođe, zahvaljujući mobilnoj digitalnoj opremi, stvoreni su uslovi za izvođenje bioskopskih projekcija i u seoskim sredinama koje teritorijalno pripadaju našem gradu.

AKCIJA 1+1

I sa ovim u vezi najavljujemo jednu od marketinških akcija u Centru za kulturu tim povodom, odnosno u cilju promovisanja tog novog digitalizovanog Bioskopa. Zapravo, nudimo posetiocima mogućnost da pogledaju filmove udvoje po ceni 1 ulaznice. Na svaku ulaznicu koju posetilac plati u punom iznosu od 200 dinara, dobije jednu gratis. Akcija će se sprovesti ovog vikenda, od 6. do 8. februara, kada su na repertoaru filmovi „Povratak u Oz“ od 18.00 časova za mlađu publiku i „Mali Budo“ od 20.00 časova.


UKINUTO OGRANIČENjE OD 5 PRODATIH ULAZNICA

Istovremeno vas obaveštavamo da je ukinuto ograničenje od minimalno 5 prodatih ulaznica za održavanje bioskopske projekcije. Svaki gledalac nam je važan!