Devojčica u školi divljački prebila vršnjakinju


11. maj 2017. HRONIKA – Izvor: Kurir – Na snimku koji je na Tviter postavila Dragana Janković, majka tragično preminulog dečaka Alekse Jankovića, vidi se kako mlada nasilnica bezdušno, divljački i iz sve snage, u hodniku Osnovne škole Sveti Sava u Smederevu prebija vršnjakinju, koja nije mogla ništa drugo da uradi nego da rukama pokrije glavu.

U Srbiji je sve prisutniji problem maloletničkog nasilja, a na društvenim mrežama se često objave snimci brutalnih tuča, u kojima učestvuju ne samo dečaci nego i devojčice. Ovako surovo prebijanje devojčice, i to u prostorijama škole koja nosi ime prvog srpskog prosvetitelja Rastka Nemanjića, Svetog Save, još je jedan pokazatelj da su mnogi mladi u Srbiji na poptuno pogrešnom putu.

Povodom ovog užasnog događaja, Dragana Janković je na Fejsbuku objavila da je snimak tuče dobila posredstvom dece, ali i odgovornih roditelja koji su, kako je napisala, davno izgubili poverenje u prosvetne institucije. Ona je navela da se radi o učenicama sedmog razreda, i da se tuča dogodila u ponedeljak, a da je snimak skinut sa Facebook profila nasilnice, pre nego što je obrisan. Što je još poraznije, poruka o tome je imala u tom trenutku imala čak 376 sviđanja.

Prema njenim rečima, devojčica koja je napadnuta, ima fizičke povrede, i sada je u velikom stresu. Ona je navela da je i karate klub još ranije je izbacio nasilnu devojčicu upravo zbog ovakvog ponašanja dok su je nadležni u školi kažnjavali ukorom.

“Ne znamo reakciju škole povodom ovog slučaja, iako su nam učenici ove škole javili da je za subotu zakazala novi obračun”, navodi na kraju Dragana.