Devetoro strelaca Smedereva na Prvenstvu Srbije


10. mart 2015. SPORT – Pet strelaca Streljačke družine „Smederevo“, u disciplini standardna vazdušna puška i četiri strelca u disciplini standardni vazdušni pištolj, učestvovaće ovog vikenda na Prvenstvu Srbije u međunarodnom A programu. Ženska seniorska ekipa pištoljem brani vicešampionsku titulu iz Ivanjice prošle godine, a pojedinačne Ana Alentijev u juniorskoj i Jasmina Grgić u seniorskoj kategoriji.

Devetoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“ učestvovaće ovog vikenda na Prvenstvu Srbije standardnim vazdušnim oružjem, A program, za juniorske i seniorske kategorije, koje će se održati 14. i 15. marta 2015. godine u Beogradu u sportskoj sali Vojne gimnazije (pored stadiona FK Partizan).

Na vatrenu liniju prve će u subotu izaći juniorke i juniori u disciplinima standardna vazdušna puška i standardni vazdušni pištolj. Bronzane juniorke sa Prvenstva Centralne Srbije ove godine Danica Denić, Jelena Rajković i Aleksandra Vujasin i prvi put, na Prvenstvu Srbije u ovom programu, dvanaestogodišnja Natalija Tasić. U juniorskoj konkurenciji puškom svoj debi na državnom prvenstvu imaće i trinaestogodišnji Veljko Ilić, koji je aktuelni prvak Srbije u disciplini serijska vazdušna puška u kadetskoj konkurenciji. U kategoriji juniorki pištoljem nastupiće Ana Alentijev i Ana Todorović, a u kategoriji juniora Petar Adamović. Juniorke Smedereva za ovo Prvenstvo Srbije nemaju ekipu, pa samim tim ni šansu da brane titulu osvojenu prošle godine na Prvenstvu Srbije u Ivanjici, ali zato će Ana Alentijev imati priliku da odbrani svoju vicešampionsku titulu. Ana Todorović je bila četvrta juniorka prošle godine, a Petar Adamović, prvi put učestvuje na državnom prvenstvu.

Pred seniorskom ekipom Streljačke družine „Smederevo“, u kojoj je, pored Alentijeve i Todorovićeve, kao lider Jasmina Grgić, biće veliki izazov da odbrani vicešampionsku titulu sa prošlogodišnjeg Prvenstva Srbije.

U jedno smo sigurni, poručuju treneri „Smedereva“ Nikola Simić i Boban Marinković, svi naši strelci trudiće se da pruže svoj maksimum na najjačem državnom takmičenju.