Deset medalja za smederevske strelce


13. mart 2017. SPORT – Sedam pojedinačnih medalja osvojili su strelci „Smedereva“  juče u Ćupriji na Prvenstvu Centralne Srbije. Veljko Ilić, Petar Adamović i Ana Todorović bili su najbolji u svojim kategorijama, Natalija Tasić je osvojila dve srebrne medalje, a još jednu srebrnu, svoju prvu osvojio je Dušan Bojić. Sedma medalja pripala je Nemanji Adamoviću. Ekipne medalje su osvojile kadetkinje, mlađe juniorke i mlađi juniori puškom. 

Na još jednom kvalifakacionom turniru za državno prvenstvo, ovoga puta u B programu, koji je održan juče na strelištu u Ćupriji, strelci „Smedereva“ vazdušnim oružjem su osvojili 7 pojedinačnih medalji i 3 ekipne.
Sa dve medalje, u disciplini standardnom vazdušnom puškom, okitila se Natalija Tasić. Obe su srebrne. Bolja od nje za 3 kruga u obe kategoriji bila je Teodora Vukojević iz Streljačkog kluba „Čika Mata“ iz Kragujevca sa 394 kruga. U obe kategoriji bronzu su osvojile takmičarke iz Streljačkog kluba „Niš 1881“, a to su kadetkinja Milena Cvetković i mlađa juniorka Katarina Trajković.
Veljko Ilić je sa 592 kruga osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora vazdušnom puškom. Srebrnu i bronzanu medalju osvojili su strelci iz SK „Čika Mata“ iz Kragujevca, Bogdan Jovanović sa 588 krugova i Marko Ivanović sa 582 kruga. Sa tim rezultatom Ivanović je bio najbolji u kategoriji kadeta, u kojoj je bronzu osvojio naš strelac Nemanja Adamović sa 567 krugova. Bolji od Nemanje bio je Svetomir Jončić iz SK „Milorad Mančić Lukanjac“ iz Pirota sa 579 krugova.
U kategorijama kadetkinja i mlađih juniorki nastupile su još Iva Jovanović (372), Jovana Lazić (364) i Dunja Rajković (362). Ekipno kadetkinje su bile druge (Tasić, Jovanović, Rajković) sa 1125 krugova, a mlađe juniorke treće (Tasić, Jovanović, Lazić) sa 1127 krugova. Najbolje kadetkinje i mlađe juniorke imao je SK  „Niš 1881“ sa 1444 kruga, odnosno 1159 krugova. Treće mesto u kategoriji kadetkinja pripalo je ekipi iz Pirota sa 1079 krugova, a drugo u kategoriji mlađih juniorki ekipi „Jagodina 92“ sa 1146 krugova.
Pored Ilića i Adamovića u kategorijama kadeta i mlađih juniora gađao je i Nemanja Živojinović, koji je bio četvrti kadet sa 542 kruga i deveti mlađi junior. Ekipno u kategoriji mlađih juniora bili su treći sa 1701 krugom. Prvo mesto osvojila je ekipa kragujevačkog „Čika Mate“ sa 1751 krugom, a drugo pirotskog „Lukanjca“ sa 1707 krugova.
Ekipno kod juniora tri najbolje ekipe su „Čika Mata“ sa 1729 krugova, „Lukanjac“ sa 1706 i domaćin „Smederevo“ sa 1703 kruga.
Pištoljem su se takmičili Petar Adamović, najbolji mlađi junior sa novim ličnim rekordom od 567 krugova, a svoju prvu medalju pištoljem je osvojio Dušan Bojić, koji je bio drugi kadet i četvrti mlađi junior sa 514 krugova. Drugi mlađi junior je bio Aleksa Milovanović iz „Niša 1881“ sa 526 krugova, a treći njegov klupski drug Đorđe Mitković sa 522 kruga. Milovanović je bio i najbolji kadet, a treći kod kadeta je Đorđe Ilić iz SK „Bor 030“ sa 506 krugova.
Ana Todorović je bila najbolja u kategoriji mlađih juniorki sa 355 krugova.
Zbog malog broja prijava nije bilo proglašenja najboljih ekipa u takmičenjima pištoljem.
Domaćin ovogodišnjeg Prvenstva Srbije u B programu je Novi Sad, a turnir će se održati 25. i 26. marta.