Dejan Petrović Big Bend u Smederevu


17. maj 2017. KULTURA – U Centru za kulturu Smederevo 19. maja koncert će održati Dejan Petrović Big Bend.

Dejan Petrović ponikao je u porodici poznatih trubača. Najmlađi je dobitnik „Majstorskog pisma“ i višestruki osvajač svih nagrada na Saboru u Guči, među kojima je i nagrada Prva truba sveta, sa istog Sabora. Širom sveta je poznat po izvođenju srpske tradicionalne muzike koju često kombinuje sa modernim elementima.

Dejan Petrović Big Bend neguje fuziju zvuka tradicionalnih instrumenata trubačkog orkestra i drugih instrumenata, poput spoja zvuka trube i distorzije na električnoj gitari. Кao pri svakoj fuziji, oslobađa se velika energija, tipična za nastupe ovog orkestra koju on prenosi i na publiku.

Dejan Petrović do sada iza sebe ima 4 diskografska izdanja, a pored autorske muzike koju radi sa svojim bendom, na repertoaru imaju mnoštvo obrada i svetski poznatih numera čija je interpretacija veoma autentična, zahvaljujući samoj koncepciji benda, odnosno spoju instrumenata koji ga čine.

Učestvovao je na svim većim, domaćim, muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavljao Srbiju, na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima, festivalima, i to uvek sa velikim uspehom.

Sa Emirom Кusturicom sarađuju već sedam godina unazad. Orkestar je učestvovao u snimanju muzike za mnoštvo njegovih filmova, a ni jedan Кustendorf Festival ne može proći bez nastupa Dejana sa svojim muzičarima.

Кoncert počinje u 20 sati u Velikoj dvorani, a cena ulaznice je 1000 dinara.