Dečak pokušao da siluje učenicu u dvorištu škole?


Četrnaestogodišnji dečak pre desetak dana je u dvorištu OŠ “Dositej Obradović” u Smederevu navodno pokušao da siluje učenicu sedmog razreda ove škole, saznaje Kurir.

– To se desilo u školskom dvorištu. Priča se među učenicima da je taj dečak skidao helanke devojčici, pokušavajući da je siluje. Sada su svi roditelji u strahu. Policija je uzela izjave i snimak kamera – požalio se našoj redakciji uznemireni roditelj čije dete pohađa ovu ustanovu i insistirao na tome da ostane anoniman kako svoje dete ne bi izložio mogućim neprijatnostima.

Dijana Ćetković, direktorka OŠ “Dositej Obradović”, rekla je za naš list da je na tužiocu da proceni da li je to bio pokušaj silovanja ili ne.
– Ne mogu davati informacije dok se postupak ne završi. Prava naše učenice su bila ugrožena, došlo je do incidenta, a odmah po saznaju smo odreagovali. Njoj nisu skinute helanke, on je pokušao, povukao je i ona ih je vratila nazad. Tada je bila završena nastava, još je bio dan, domar je obilazio dvorište i uočio da se nešto čudno dešava. Odmah je izleteo napolje i taj dečak je pobegao – objašnjava Ćetkovićeva.

Prema njenim rečima, devojčica je ostala u dvorištu nakon nastave, a srećom, tu su bila i dva druga.

– Mi smo odmah obavestili policiju. Škola ima video-nadzor, odreagovali smo, pregledali snimak, pozvali roditelje i identifikovali smo tog dečaka koji je ugrozio prava našoj učenici. Inače, on nije učenik naše škole. Jeste sedmi razred, ali ne pohađa našu ustanovu. U školu ne može svako da uđe, ali nažalost, on je uspeo da prođe kroz taj đački ulaz – navodi direktorka škole.

Ona dodaje da se devojčica oseća dobro i da se svakodnevno s njom vode razgovori.

– Policija će da ispita da li se oni odranije poznaju, da li je to bila šala ili šta. Meni nije izgledalo kao šala, ali nisam ja pozvana da to procenjujem. Obavljeno je sve što je do nas – zaključuje Ćetkovićeva.

MUP: Radimo na rasvetljavanju događaju

Naša redakcija uputila je pitanja MUP u vezi sa ovim incidentom, oni su nam potvrdili da je slučaj prijavljen policiji, koja je izašla na mesto događaja.
– O svemu su obavešteni Više javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad. U toku je rad na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti događaja – rečeno je za Kurir u MUP.