Deca spavala kada je ODJEKNULA EKSPLOZIJA, majka otkrila JEZIVU priču


16. april 2018. HRONIKA – Izvor: Telegraf – Fijat punto koji je bio parkiran u dvorištu porodice Dimkovski iz Male Krsne kod Smedereva tri metra od sobe u kojoj su u tom trenutku spavala deca od deset, osam i četiri i po godine potpuno je uništen u požaru. Plamen je, prema prvim rezultatima istrage, podmetnut. Slavica Dimkoviski, vlasnica, kaže da joj automobila nije žao, ali da strahuje za decu i da misli da zna ko stoji iza napada.

– Veštaci koji su došli, rekli su da su kola zapaljena nekom kockom koja je podmetnuta ispod zadnjeg dela. Nije mi žao imamo i drugi, neka i njega zapale, ali plašim se za decu. Automobil je eksplodirao kada je zapaljen. Detonacija, ali i sam plamen, vrlo su uplašili moju decu i neću dozvoliti da se to ponovi – rekla je zabrinuta majka.

Po njenim rečima, ona ni sa kim u selu kod Smedereva nije u svađi, ali ona i njen suprug Zlatko misle da znaju ko i šta se krije iza ovog napada. Kako kaže, sve je počelo još u februaru 2016. godine.

– Moj muž je radio kod jednog čoveka, inače pripadnika Žandarmerije, za koga je podigao kredit od 25.000 evra. Gazda mu je obećao da će mu novac vratiti za mesec dana, u gotovini. Dao mu je samo 5.400 evra, ostatak ne. Moj muž je za tog čoveka dovozio traktore koje je on navodno kupovao. To je radio nekoliko puta tokom 2016. godine, a mašine su dovozili i još neki radnici te firme – objašnjava Slavica Dimkoviski.

Ona dodaje da se ispostavilo da te traktore njegov tadašnji poslodavac nikada nije platio i da je prevario nekoliko ljudi.

– Sada ti ljudi hoće da moj muž svedoči. Zlatko je dao i izjavu kod notara kako je dovozio traktore i odneo tu izjavu komandiru njegovog bivšeg gazde – objašnjava ona.

Policija je pokrenula istragu o ovoj paljevini, a Zlatan je odavno dao otkaz čoveku kod koga je radio.