Dani meksičkog filma


28. novembar 2012. KULTURA – Ambasada Meksika u Srbiji, u saradnji sa Centrom za kulturu Smederevo, organizovaće Dane meksičkog filma od 30. novembra do 5. decembra. Projekcije su svakog dana od 30. novembra do 5. decembra u Koncertnoj dvorani u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Svi filmovi su novije produkcije (2008-2010) sim Fernandezovog “Uvek tvoja” koji je sniman 1952. godine. Filmovi će biti prikazani u originalnoj verziji sa titlovima na srpskom jeziku.

Reviju filmova otvoriće u petak “Spirala”, u režiji Horhe Peres Solana i sa Jasua Larios i Majrom Serbulo u glavnim ulogama.

Ovo je priča o Dijamantini i Araseli, dve mlade žene iz Miksteke Oaksakenje koje njihovi muškarci ostavljaju odlazeći na sever u potrazi za boljim životom. Santjago pokušava da sakupi novac kako bi se oženio Dijamantinom, dok Makario pokušava da pronađe način kako da izvede porodicu iz siromaštva. Po povratku u selo više ništa nije kao što je bilo.

U okviru revije Dani meksičkog filma biće prikazani “Pola sveta” (2009), “Cvet od blata” (2010), “Na kraju – ljubav” (2009), “Uvek tvoja” (1952) i “Student” (2009).

Izvor: smederevo.org.rs