Danas počinje prodaja ulaznica za Teatar u tvrđavi


22. jun 2015. KULTURA – Ulaznice za „Teatar u tvrđavi“ od danas su u prodaji po popularnoj ceni od 250 dinara.

Na drugom pozorišnom festivalu „Teatar u tvrđavi“, od 6. do 11. jula, u Malom gradu srednjovekovne Smederevske tvrđave, biće prikazano pet predstava. Festival počinje praizvedbom komada „Duge noći i crne zastave“ po romanu Dejana Stojiljkovića, u režiji Ivana Vukovića, a u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Niša, Šabačkog pozorišta i Centra za kulturu Smederevo. Ova predstava biće odigrana i poslednje večeri festivala, 11. jula, kada će biti dodeljene i tri festivalske nagrade: Nagrada za najbolju predstavu festivala po oceni stručnog žirija (statueta sa likom despota Đurđa Brankovića), Mlada nada po oceni stručnog žirija (statueta sa likom Mare Branković) i Nagrada za najbolje glumačko ostvarenje po oceni publike (statueta Tvrđave).

Pored predstave „Duge noći i crne zastave“ u konkurenciji za nagrade su još i dve predstave Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda, Šekspirov „San letnje noći“, koja je na repertoaru 7. jula, i „39 stepenika“ Patrika Barloua, koja će biti izvedena 10. jula. Narodno pozorište iz Leskovca 9. jula izvešće dobro poznato Čehovljevo delo „Galeb“. Prvi put na Teatru u tvrđavi, 8. jula, biće izveden i jedan mjuzikl koji je komponovao naš eminentni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga, a reč je o delu „Ženidba i udadba“ Jovana Sterije Popovića, postavljenog u Pozorištu na Terazijama, u adaptaciji i režiji Vladimira Lazića.

Na drugom „Teatru u tvrđavi“ predstave će pratiti stručni žiri u sledećem sastavu: Branka Pujić, dramski umetnik i profesor na FDU, Tamara Dragičević, dramski umetnik i Ferid Karajica, profesor na FDU.

Festival će biti završen koncertom jugoslovenske i srpske rok grupe Generacija 5.

Pokrovitelj festivala je grad Smederevo, a realizator Centar za kulturu Smederevo.

Bilet servis Centra za kulturu Smederevo je otvoren radnim danima od 10 do 20 sati (od 22. juna do 5. jula) i od 10 do 19 sati (od 6. do 11. jula), a subotom i nedeljom od 15 do 20 sati. Ulaznice će se prodavati i na ulazu u Mali grad Smederevske tvrđave od 19 do 21 sat (od 6. do 11. jula). Telefon za informacije i rezervacije je 064/829-5345.