Danas na programu PatosOFFiranja 10.


28. jun 2014. KULTURA – DRUGI DAN: 28. JUN – RAĐANJE: BITI I PRIPADATI

1. Predstava ,„Buđenje“, LOTREK, Zrenjanin, 12.00, Patoscena
Predstava je nastala kao rezultat projekta „Ostrva“ kao pokreta za uključivanje dramskih tehnika u nastavni proces. Učesnici u predstavi su nastavnici iz Zrenjanina koji su prošli obuku predviđenu ovim programom.
2. Predstava za decu „Parkić je naš i tačka“, CEKOM, Zrenjanin, 18.00, Vinski grad
U predstavi se spajaju umetnost i igra. Najmlađa publika je povlašćeni gost i učesnik. Ova predstava otvara dečiji ciklus na festivalu, koji će se prikazivati u Vinskom gradu.
3. Instalacija „Šok koferi“, LED ART, Novi Sad, 19.00, HOL CzKS
„Šok koferi“ su nastali u okviru akcija „Slučaj GUKe“ i „Kultura u protestu“ tokom protekle godine. Sadrži audio-vizuelni materijal koji problematizuje nepostojanje kulturne politike. Šok zadruga je pokušaj da nađu novi modeli za ostvarenje starog cilja – isceljenja bolesnog društva. „Samo zadrugarsvo može spasiti svet od propasti!“
4. Predstava „Put u Liliput“, DIS Teatar, Banja Luka, 20.00, Velika scena CzkS

Autorski projekat Ognjena Bogdanovića

Farsa koja prikazuje evoluciju čoveka, smenu vlasti, kritiku celokupnog društva. Predstava je pravljena po predlošku knjige „Guliverova putovanja” Džonatana Svifta i primenjena je na naša područja. Istorijske činjenice i religijski motivi menjaju značenja kada se obrade kroz više žanrova, pa Sviftova ironija pozorišno oživljava.
5. Predstava „Neprilagođeni“, CEKOM, Zrenjanin, 21.00, Patoscena
Predstava je nastala prema motivima drame Edvarda Bonda „11 majica“, izvedena u formi govora tela. Mladi, članovi Dramske radionice CEKOM, žele na ovaj način da skrenu pažnju svojim vršnjacima na problem različitosti i neprihvaćenosti, a odraslima o besmislenosti ratovanja.
6. Muzički program „Organizam“, Beograd, 22.00, Patoscena
Instrumentalno-vokalno-elektronski sastav iz Beograda izvodi fusion koji vuče snažno ka roku. Tekstovi su na srpskom jeziku, raznovrsni po formi i tematici. „Planetu vidimo kao jedan veliki Organizam čije smo ćelije svi mi i želimo da to viđenje podelimo sa što većim brojem ljudi“.