Dajte mi Železaru, napraviću ČUDO od nje!


20. februar 2015. PRIVREDA – Izvor: Press – Biznismen i lider Pokreta Snaga Srbije Bogoljub Karić tvrdi da može od “Železare Smederevo” da napravi profitabilnu firmu.

– Dajte mi “Železaru” i videćete kakvo ću čudo da napravim! Dovešću najbolje menadžere iz Rusije, Turske, Indije i u najkraćem mogućem roku u Smederevu ćemo imati profit – poručio je on u intervjuu za list Informer.

Budući da je optužen za organizovani kriminal, on je voljan da se vrati u zemlju, pod uslovom da mu s eobezbedi “fer i pošteno suđenje”.

– Da me ne hapse na aerodromu kao poslednjeg kriminalca. odazvaću se ne sve pozive suda i odbraniću se od optužbi koje su mi napakovali Dinkić i Koštunica – kazao je Karić.

On tvrdi da uprkos tome što ga u Srbiji karakterišu “kao nekakvog mafijaša”, u ovom trenutku na gradilištima širom sveta njegova firma zapošljava 30.000 ljudi! Na pitanju s kim bi radio na Železari, on otkriva:

– Već sam o tom poslu razgovarao sa Lakšmijem Mitalom. On je Indijac, suvlasnik je najvećeg svetskog proizvođača čelika i zvanično peti najbogatiji čovek na svetu. Moja porodica je godinama prijatelj sa njegovom. I da vam kažem, on je spreman da zajedno sa mnom uđe u “Železaru Smederevo”. A ako neko na svetu može da napravi profit, onda je do Mital.