Đački parlament uspešan u radu


07. mart 2012. DRUŠTVO – U OŠ Dr Jovan Cvijić održana je sednica Gadskog Đačkog parlemenata, kojoj su osim predstavnika osnovnih škola prisustvovali i Miša Ivković, član GV zadužen za obrazovanje, prosvetni inspektor i predstavnici Crvenog krsta Smederevo.

Na dnevnom redu četvrte sednice Gradskog đačkog parlementa, kao prva tačka našla se I mogućnost saradnje sa učenicima višenacionalne osnovne škole ‘Branko Radičević’ iz Šida. Ovim kontaktom doprinelo bi se razmeni iskustava I ostvarila mogućnost za neke zajedničke aktivnosti.

Cilj Učenički parlamenta je ostvarivanje što kvalitetnijeg učešća učenika u celokupnom životu i radu škole, pa su tako kao mogućnost proširenje svojih aktivnosti naveli spremnost za adekvatnu obuku I aktivno učešće u sprečavnju agresije među vršnjacima i rešavanju konflikata na demokratski način.

Đaci poverenici Crvenog krsta izneli su ideju o organizovanju humanitarnih akcija pomoći starim I obolelim osobama, koje žive same,ali I mogućnost da pohađaju obuku Prve pomoći.

Violeta Jakovljević, programski saradnik Crvenog krsta je istakla mogućnost učenika osnovnih I srednjih škola da učestvuju na konkursu ‘ Krv život znači’ za likovne I literarne radove do 30. marta, kada će troje prvoplasiranih kao nagradu dobiti letovanje u Baošićima.

Na kraju sednice data je inicijativa da se pokrene akcija skupljanja humanitarne pomoći za operaciju njihovog druga Kristijana Tomića.

Izvor: Televizija Smederevo