Coca-Cola u saradnji sa NALED-om rekonstruiše teren u Smederevu


13. maj 2014. SPORT – Smederevo je jedan od 20 gradova Srbije, u kojima će kompanija Coca-Cola rekonstruisati ili postaviti teren za mali fudbal.

U susret Svetskom prvenstvu u fudbalu, kompanija Coca-Cola na svoj 128. rođendan započinje kampanju „Prvenstvo svih nas”, u okviru koje će u 20 opština i gradova širom Srbije do kraja godine obnoviti male fudbalske terene za generacije budućih šampiona. Sredstva za rekonstruisanje terena za igru će se odvajati od svake prodate Coca-Cola boce.

Tereni će biti rekonstruisani u sledećim opštinama: Aleksandrovac, Bačko Gradište, Ćuprija, Knjaževac, Kovačica, Kraljevo, Kula, Niš, Novi Bečej, Požarevac, Prijepolje, Rakovica, Senta, Smederevo, Sremska Mitrovica, Subotica, Šabac, Trstenik, Vranje i Zemun.

Kao veliki promoter aktivnog života, Coca-Cola želi da mladima, ali i svim strastvenim ljubiteljima fudbala omogući da podele radost, timski duh i inspiraciju koju ova igra pruža milionima širom sveta. Coca-Cola veruje da 20. Svetski kup u fudbalu treba da bude prvenstvo za ceo svet, jer svi zaslužuju da u njemu učestvuju i osete snagu igre koja stvara neraskidive veze miliona ljudi, podstiče zajedništvo, drugarstvo i aktivan život.

Odabrane su opštine i gradovi u kojim su tereni u lošem stanju, sa velikim brojem mladih kojim je potrebno omogućiti uslove za igru. Akcija ravnomerno pokriva sve delove Srbije. Takođe, birane su zajednice kojima Coca-Cola nije donirala vežbališta na otvorenom. Pažljivom analizom uzeti su u obzir svi demografski i socijalni parametri odabranih opština i gradova, u bliskoj saradnju sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED), partnerom koji je pomogao i u uspešnoj kampanji za 45 aktivnih zona širom Srbije.

Izvor: smederevo.org.rs