Čistka u FK Smederevu


01. novembar 2012. SPORT – Žarko Pavlović, izvršni direktor smederevskog superligaša, precrtao osmoricu igrača, oni više neće konkurisati za dres “oklopnika.”

Uprava Smedereva rešila je da revidira spisak igrača i smanji konkureniciju za mesto u prvom timu.

Na spisku onih koji više neće biti u igri za dres “oklopnika” su Milan Vukašinović, Srđan Urošević, Brazilci Paulo Gomes Žoao i Lukas Da Silva, zatim Vladimir Stanojević, Nebojša Stanojlović, Vladimir Miljković i talentovani Luka Savić koji se kao pozajmica vraća u Singapur.

Koz Smederevo je tokom pripremnog perioda i letnjeg prelaznog prošlo mnogo igrača, skoro 80 potencijalnih prvotimaca, od kojih se do nedavno zadržalo njih 31.

“Odlučili smo da revidiramo spisak igrača i svedemo ga na razumnu meru. Ovog leta doveli smo dosta mladih perspektivnih i iskusnih igrača, ali očigledno da nam je, pored ostalog, nedostajala i fudbalska hemija. Neke nismo mogli da licenciramo, drugi su bili nezadovoljni statusom, a za pojedince smo procenili da i pored ukazane šanse ne daju očekivani učinak. Sa svima smo sporazumno raskinuli ugovore, a nije isključeno da ćemo se još nekima zahvaliti na saradnji”, izjavio je za Sportski žurnal, izvršni direktor Smedereva, Žarko Pavlović koji ima aspolutno poverenje u šefa stručnog štaba, Miloša Velebita.

“Nema iskustva, ali logično je da negde počne. Krenuo je u svom gradu, to mu je dodatni motiv, mislim da je pred njim uspešna trenerska karijera”,istakao je Pavlović.

Smederevo se, sa pet bodova osvojenih u dosadašnjem delu šampionata, nalazi na dnu tabele Jelen Superlige.

Izvor: Mondo