Četvoro strelaca „Smedereva“ u trećem kolu Kupa Srbije


24. maj 2016. SPORT – Četvoro strelaca „Smedereva“ učestvovaće sledećeg vikenda na trećem kolu Kupa Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu i Beogradu. U disciplini 60 metaka ležeći, kao i u drugom kolu, nastupiće Nikola Simić u kategoriji seniora i juniorka Natalija Tasić, koja će se takmičiti i u trostavu. Nastupiće još i seniorka Jasmina Milovanović u disciplini sport pištolj, a malokalibarskim pištoljem u ovom kolu takmičiće se i junior Petar Adamović. Ni u ovom kolu zbog reprezentativnih obaveza neće nastupiti Veljko Ilić, koji se trenutno nalazi na turniru „Olimpijske nade“ u Plzenu u Češkoj, gde je i Boban Marinković, trener SD „Smederevo“, kao član Stručnog štaba reprezentacije Srbije za mlađe kategorije.

Četvoro strelaca Streljačke družine „Smederevo“ učestvovaće sledećeg vikenda na trećem, poslednjem kolu Kupa Sreljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem na strelištu u Novom Sadu, osim discipline sport pištolj na 25 metara, koja će se održati u Zmunu. Najiskusniji pokušaće i da se domognu finala. U disciplini 60 metaka ležeći, kao i u drugom kolu, nastupiće Nikola Simić u kategoriji seniora i juniorka Natalija Tasić, koja će se takmičiti i u trostavu (3 puta 20 metaka). Nastupiće još i seniorka Jasmina Milovanović, koja se vratila sa Svetskog kupa u Minhenu gde je u disciplini sport pištolj pucala van konkurencije za minimalni kvalifikacioni rezultat i ubila 556 krugova (289 precizna + 267 brza paljba). Malokalibarskim pištoljem u ovom kolu takmičiće se i junior Petar Adamović. Ni u ovom kolu zbog reprezentativnih obaveza neće nastupiti Veljko Ilić, koji se trenutno nalazi sa reprezentacijom Srbije na 26. turniru „Olimpijske nade“ u Plzenu u Češkoj. U Plzenu se nalazi i Boban Marinković, trener SD „Smederevo“, kao član Stručnog štaba reprezentacije Srbije za mlađe kategorije.

Prošle godine „Smederevo“ je u Finalu Kupa Srbije imalo pet strelaca. Pored Simića, Ilića i Milovanovićeve, nastupile su još i Ana Alentijev i Ana Todorović. Srebrnu vicešampionsku medalju osvojila je Jasmina Milovanović.
Finale Kupa SS Srbije održaće se 4. i 5. juna u Novom Sadu.